SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sibel Suiçmez'in Başarısı!
16.10.2021
Trabzon Barosu’nun geçtiğimiz günlerde seçimli genel kurulu yapıldı. Baroya kayıtlı avukatların yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde, mevcut başkan Av. Sibel Suiçmez ve Av. Mahmut Yazıcı yarıştı. Ve ilk olarak 2016 yılında Trabzon Barosu’nun ilk kadın başkanı olan Sibel Suiçmez, 3. kez güven tazeledi.

Çalışmaları ve başarılarıyla adlarından söz ettiren bazı isimlerin zaman zaman hakkının teslim edilmesi gerektiğine inanıyorum. Sibel Suiçmez de bu isimlerden biri...

Gazeteciliğe başladığım ilk yıllardan itibaren tanıdığım bir isim Sibel Suiçmez... Yıllar içerisinde kendisiyle çok sayıda röportaj ve televizyon programları yaptık. Lider ruhlu...

Hırslı, güçlü, dirayetli ve sabırlı yapısı ile rol model olduğuna inanıyorum. Konulara farklı bakış açısı, doğru bildiğini çekinmeden söyleme özelliği ile karşısındaki kişide hayranlık uyandıran bir isim... Hangi görevde olursa olsun adından hep söz ettirdi... Çünkü her görevini layıkıyla yapmayı başardı.

Bugün birçok meslek örgütünde seçimler yapılırken, Trabzon Barosu’nun seçim öncesi de sonrası da kamuoyunu bu denli meşgul etmesi, bu başarının en açık göstergesidir.

Trabzon’da güçlü kadın kavramının sembol isimleri arasında yer alıyor... Güçlü duruşu, gözünü budaktan sakınmayan yapısı nedeniyle zaman zaman hedef gösterilse de hiçbir şey onu yıldırmıyor. Kısacası; hayatı boyunca adalet, özgürlük ve demokrasi için mücadele eden inatçı, tuttuğunu koparan bir avukat, bir Karadeniz kadını... Onun tüm bu özellikleri, hiçbir başarının tesadüf olmadığını da gözler önüne seriyor.

Trabzon Barosu da çalışmalarıyla Türkiye’deki barolar arasında örnek gösteriliyor.

Hedeflerinin kaliteli avukatlık hizmeti sunmak olduğunu belirten Başkan Suiçmez, “Ekonomik durumları kötü olanlara yönelik
barolarda adli yardım hizmeti veren meslektaşlarımız ve adli yardım kurulumuz var.Devletin aktardığı bir bütçe var. Göreve geldiğimizden itibaren bütçeyi dikkate almaksızın kadın, çocuk, öğrenci, şiddet görme durumunda olanlar ve mültecilerin başvurularında vatandaşın adalete erişimini sağlamak için kararlar verdik. Adli yardım kurulunda 460 avukat hizmet verirken, mülteci kısmında ise 100 avukat hizmet vermeye  devam ediyor. Trabzon Barosu olarak adli yardım konusunda adalete erişim ve hak temelli olarak görevlendirmeleri yapıyoruz. CMK hizmetimiz var. Burada vatandaş ücretsiz avukat talep edebiliyor. Tüm bakış açımız burada da tamamıyla hak temellidir. CMK’da 412 görev alan avukatımız var. Çocuk adalet sisteminde görevlendirdiğimiz avukat sayımız ise 373’tür” diyor. 

Ve Türkiye’de veya Trabzon’da olması fark etmeksizin kadın cinayetleri, kadına şiddet davalarını da yakından takip ediyorlar. Bize de bu gayreti ve başarıları alkışlamak kalıyor.

Sözün özü; bu şehirde hangi görüşten olursa olsun tüm kesimlerin sevgisini ve saygısını kazanmak kolay değildir.... Sibel
Suiçmez, Trabzon’da bunu başaran isimler arasında yer almaktadır.

Her zaman Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hareket eden, ‘Güçlü Avukat, Güçlü Yönetim, Güçlü Baro’ anlayışıyla
yeniden Trabzon Barosu Başkanlığına seçilen Av. Sibel Suiçmez’i tebrik ediyorum. İlkokul sıralarını paylaştığımız çok sevgili arkadaşım Av. Duygu Keleş Aydın ve tüm yönetim kurulunu kutluyor, yeni dönem çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap