SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mutluluğa Kurşun Sıkma!
26.03.2022

Trabzonspor Kulübü, geçtiğimiz hafta yayımladığı videoyla önemli bir farkındalığa imza attı.

Şampiyonluğa adım adım yaklaşan Bordo-Mavili kulüp, 7 ay önce fındık bahçesinde başına yorgun merminin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı’nın acılı babası Mustafa Atıcı’nın yer aldığı video ile camiaya “Silahla kutlama yapmayın” mesajı verdi.

Hatırlanacağı üzere; İstanbul'dan Trabzon'a gelen Emir Yuşa Atıcı, aile bireylerinin fındık topladığı bahçede aniden yere yığılmıştı. Atıcı'nın sağ kulağının arkasından giriş yapan yorgun merminin omuriliğine saplandığı tespit edilmişti.

Ve genç Emir, ne yazık ki hayatının en güzel yıllarında yaşama veda etti.

Silahı ateşleyen kişinin belirlenip, yakalanması için çalışmalar ise sürüyor.

Ne yazık ki, hiçbir zaman ne amaçla yapıldığına anlam veremediğim bir eylem, bir gencin daha yaşamını sonlandırıyor ve bu kişi vicdanen hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edebiliyor…

15 yaşındaki oğlu Emir'i yorgun mermi nedeniyle toprağa veren Mustafa Atıcı’nın yer aldığı videoyu herkesin bir kez de olsa izlemesi gerektiğini düşünüyorum…

Çünkü empati duygusu bir nebze de olsa gelişmiş olan insanın, o sözler karşısında kayıtsız kalması mümkün değil…

Ne diyor acılı baba; 

 “Senin sevincinde sarıldığın silah, benim sevincimde ve üzüntümde sarılacağım canımı, evladımı aldı benden. Rahmetli halam babama kuzum derdi. Beni de kuzumun kuzusu diye severdi. Ben de oğlumu kuzum diye severdim. Maalesef 15 yaşındaki evladımı, bu ellerimle toprağa koydum.  7 ay geçti. Son giydiği bluzu hala başucunda duruyor annesinin (Ağlıyor). Evde bizim banyoda karınca vardı yerde. Banyonun kapısına yazı asmışlar karıncalar var basmayın dikkat edin diye. Böyle bir insandı benim oğlum.”

Ve devam ediyor…

“11 Ağustos 2021 günü 50 yıl 5 aylık hayatım bitti, başka bir hayata geçtim.  Bir insanın bir anlık zevki için ben bir ömür acı çekeceğim. Allah aşkına şu silahı elinize aldığınızda lütfen gözünüzün önüne ben geleyim, eşim gelsin, ailem gelsin, benim güzel kuzum gelsin. Bu son olsun. Emir gibi evlatlar ölmesin, kimse acı çekmesin. Kulüpten beni aradılar. ‘Büyük bir acınız var. Biz de bu acınızı anlatmak ve silah olayına engel olmak istiyoruz’ dediler. Çok büyük mutluluk duydum. Bir kişiyi dahi bu yoldan çevirebilirsem, bir kişinin dahi silahını ona bıraktırabilirsem benim için kardır, artıdır. Silaha sarılmasınlar sevinçlerinde, yanındaki sevdiklerine sarılsınlar.”

Bu sözler karşısında etkilenmemek imkânsız… 

Şu açık ve net ki; sevinci silahla yaşamak, aklı mantığı yerinde olan hiçbir insanın yapacağı bir eylem değil…

Düğünde, nişanda, asker uğurlamada ve köylerde hiçbir neden yokken bile eline silah alan insanlara karşı artık önleyici tedbirler de alınmalı…

Bu eylemi yapan kişiler, kimseye bir şey olmasa bile şikâyet edildiğinde ağır yaptırımlarla karşılaşmalı…

Mesleki gereklilikler dışında, her silahı olan dilediği gibi etrafa ateş açamamalı…

Bu konuda gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir.

Ve artık açıkça görünüyor ki 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor olacak…

Uzun bir aradan sonra kazanılan şampiyonluk, sadece Trabzon’da değil, tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanacak…

Trabzonspor’un şampiyonluğunun sevincini yaşarken, yeni Emirlerle gündeme gelmeyelim… 

Gelin yıllar sonra elde edilecek bu mutluluğa gölge düşürmeyelim…

Mutluluğa kurşun sıkmayalım…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap