SON DAKİKA
SON DAKİKA


KTÜ'de yeni dönem!
18.08.2020

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yeni dönem resmen başladı…

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rektörlüğe atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, mazbatasını Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın elinden aldı.

Sessiz ve sakin bir şekilde KTÜ’ye önemli hizmetleri ile damgasını vuran Prof. Dr. Baykal’ın düzenlenen törende görevini devrettiği Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı için kurduğu cümleler önemliydi…

Emaneti emin ellere teslim ettiğini resmen açıklayan Baykal, “İdari görev anlamında, üniversiteyi tanıtma anlamında, akademik çalışmalarıyla, insan ilişkileriyle ve sosyal faaliyetler açısından çok değerli hocamız Cumhurbaşkanımız tarafından bu göreve layık görüldü. Kendisi kurumumuzu tanıyan, bilen, idari anlamda tecrübesi olan bir hocamız. KTÜ’ye renk katacak, rengin ötesinde başarı getirecek kapasitede. Görevlendirilmesi bizi ziyadesiyle memnun etti’’ ifadelerini kullandı.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Prof. Dr. Süleyman Baykal kim ne derse desin, 8 yıldır KTÜ’yü daha ileri noktalara getirmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştı…

Mütevazı…

Sakin… Güvenilir… Kendinden emin…

Sadece görevine odaklanan…

Bir rektör gerçeğini yaşadık…

Baykal’ı belli çevreler zaman zaman yıpratmaya çalışsa da, o polemiklerden uzak durarak sadece işine odaklanan tavrı ile örnek oldu…

Kendine has özellikleri ve çizdiği yol haritası ile sessiz ve sakin şekilde KTÜ’yü geleceğe taşımak için büyük uğraş verdi.

Her idarecinin tarzının farklı olduğu gerçeğini göz önüne alırsak, medyatik bir isim olmaktan uzak durdu. Ne yaptığını bilen, adımlarını çok ama çok dikkatli atan, en önemlisi her zaman kendine güvenen bir isim oldu Rektör Baykal…

Sayısal verilere ve üniversitenin sürekli yükselen grafiğine bakıldığında ortada yadsınamaz bir başarı olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

Bu başarıda akademik kadrolarla birlikte Baykal’ın katkısı tartışılmaz bir gerçek.

Sayın Baykal’ın teşekkürü sonuna kadar hak ettiğine inanıyorum…

Yeni rektör Prof. Dr. Çuvalcı ise yaptığı açıklama ile Prof. Dr. Baykal’ın hakkını teslim ederken, bunun bir bayrak değişimi olduğunu “AR-GE çalışmaları ve projeler var. Hocamızın başlattıklarını devam ettireceğiz. Bu bir bayrak yarışı” sözleriyle ifade etti. 

Tüm bunlar ışığında Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın ataması sonrası şehirde oluşan olumlu tepkilere bakınca, ismi üzerinde herkesin hemfikir olduğu bir görüntü ortaya çıktı…

Bu çok önemli…

Özellikle tüm akademik kariyerini KTÜ’de yapması, üniversitenin sorunlarına hakimiyet anlamında önemli bir şans…

KTÜ gibi büyük bir kurumun içerisini bilmek, sorunlara ve çözüm önerilerine yakın olmak anlamına geliyor ki, eski rektör Baykal’ın Çuvalcı ile ilgili sözleri, bu noktada önemli bir ölçüdür.

Dileriz KTÜ, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile birlikte bulunduğu yerden daha üst sıralara yükselir ve adından daha çok söz ettiren bir eğitim kurumu haline gelir.

Kendisine başarılar diliyoruz…

  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap