SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kahramanlar Ordusu!
12.05.2020

İçerisinde bulunduğumuz bu zor günleri atlatabilmek adına ülke olarak verdiğimiz mücadele sürüyor. 2 aydır neredeyse tek gündem maddemiz olan korona virüs salgınını bertaraf edebilmek için herkes üzerine düşeni yapıyor… Fakat son günlerde vaka ve ölüm sayılarının azalması, anlaşılan o ki insanlarda bir rahatlama yaratmış durumda. Sokaklarda günden güne artan kalabalık, sürecin sonra ermesi için canla başla çalışan sağlık çalışanlarının ve tüm emekçilerin moralinin bozulmasına neden oluyor. Yetkililer ise ortaya çıkan tablo üzerine herhangi bir rahatlama yaşanmaması gerektiğini belirterek ‘biraz daha sabır’ çağrısı yapıyor. 

Bugün iyimser bir tablodan söz edebiliyorsak, bunu şüphesiz sürecin başkahramanları, ailelerinden uzak özveri ile çalışan sağlık çalışanlarına borçluyuz. Hepsi teker teker gönülden bir teşekkürü sonuna kadar hak ediyor… Ayrıca bu sürecin en başından itibaren canla başla çalışan diğer kahramanlar ordusunu da unutmamamız gerektiğini düşünüyorum... Tüm ülkede olduğu gibi Trabzon’da da süreç boyunca çok kapsamlı bir çalışma yürütülüyor… Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere; tüm ilçe belediyeleri, kaymakamlıklar, Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekiplerinin çalışmaları takdire şayan durumda. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında belirli aralıklarla toplanan İl Pandemi Kurulu, alınan tedbirler ve uygulamalar noktasında titiz bir çalışma sergiliyor.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi ise salgınla mücadele kapsamında ortaya koyduğu ekonomik, sosyal tedbirler ve dezenfeksiyon çalışmaları ile örnek gösteriliyor.  Toplum sağlığını korumak adına şehirde adeta dezenfekte edilmemiş ve temizlenmemiş yer bırakmamak adına yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor.  Yine muhtaç kişilerle salgın kapsamında evlerinden çıkamayan kronik hastalara ve yaşlılara sıcak yemek hizmeti veriliyor.

Ve tabi ki Vefa Sosyal Destek Grupları…  Tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da polis, jandarma ve belediye ekipleri 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere özveri ile çalışıyor.  Öyle ki talepleri yerine getirmekle kalmayıp bazen bahçelerde çalışma yapıyor bazen de evlerdeki işlere yardımcı oluyorlar. İhtiyaçlarını karşılayan polisleri karşılarında görenler duygulanıp ağlıyor ya da bahçesinden meyve vermek istiyor, ortaya ise içleri ısıtacak görüntüler çıkıyor…

Ayrıca bu süreçte en çok çalışanlar arasında yer alan kargo görevlileri ve kuryeleri de unutmamak gerek. Herkesin evde kalabilmeleri adına onlar işleri katbekat artmış şekilde çalışıyor.  Belediyelerin sokakları, caddeleri temizleyen temizlik görevlileri, itfaiye ve ilaçlama ekipleri de evde kalamayan kahramanlar arasında… Ve hastanelerdeki temizlik görevlileri… Pek söz edilmese de onlar da büyük bir emekle ve alın teri dökerek salgında en ön safta çalışıyorlar. Kimsenin dokunmadığı yerlere dokunuyor, girmek istemediği alanlara giriyorlar.

Evet bugün gelinen noktada sürecin başkahramanları sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kahramanların hepimizden tek bir isteği var. Tedbirlere uyulması ve salgının bir an önce son bulması…

Tünelin ucundaki ışık göründü…

Lütfen biraz daha gayret edelim…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap