SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kadını korumak 12 yıl 6 ay!
20.10.2020

Konya'da sevgilisi Ayşe Dırla'yı döven Özgür Duran'ı engellemek isterken, ölümüne neden olan Kadir Şeker'in geçtiğimiz günlerde karar duruşması vardı.  

Genç Kadir, yargılandığı davanın karar duruşmasında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ve vicdanları kanatan bu karar, Türkiye’de adeta infiale neden oldu.

Verilen karar sonrası, sosyal medyada Kadir’e haksızlık yapıldığı dile getirilen on binlerce mesaj atıldı.

Kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin bitmesi için uğraş verilen ülkemizde, bu karar ne yazık ki vicdanları yaralamıştır.  Herkes böyle durumlarda mağdura yardım edilmesi yönünde telkinde bulunurken, artık kim başkası için elini taşın altına koyar ki…

Düşünün ki, bir kadına yardım ettiğiniz ve belki de öldürülmesini engellediğiniz için 20 yaşında hayatınız kararıyor…

Hadi toplumun büyük çoğunluğu ve bizler duygusal reaksiyon veriyoruz diyelim, çok sayıda avukatın da duruma tepki göstermesi, ortada bir yanlış olduğunu gözler önüne seriyor.

Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası sonrası Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya kapsamı, deliller ve olayın oluş şekli değerlendirildiğinde Şeker'e verilen haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması gerektiği talebiyle Konya Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.

İtiraz gösteriyor ki, böyle bir durumda bile haksız tahrik indirimi en üst sınırdan uygulanmamış... Şimdi itiraz üst mahkeme tarafından değerlendirilecek.

Dün de Kadir Şeker'in avukatları, yerel mahkemenin verdiği hapis cezası ve tutukluk halinin devamı kararına itiraz için bir üst mahkeme olan Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

Umarız itirazlar olumlu ve vicdanlara su serpecek şekilde sonuçlanır.

Çünkü Kadir’in başına gelenler herkesin hafızasında yerini aldı. Yarın hangi kadının çığlığı duyulsa, akla ilk önce Kadir gelecek ve herkes arkasını dönüp gidecek!  

Şu da acı bir gerçek ki, Kadir Şeker eğer bir kadın cinayeti işlemiş olsaydı, başına tüm bunlar gelir miydi?

Örnekleri yok değil…

Ülke gündemine oturan Aleyna Çakır cinayetinin katili hala dışarıdayken, bir kadına yardım etmek isteyen Kadir içeride… Yine Batman'da intihar eden 18 yaşındaki İpek Er'in geride bıraktığı mektupta, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Uzman Çavuş Musa Orhan, önce tutuklandı ardından tahliye edildi.

Kadir Şeker’in avukatı yaptığı açıklamada ''Üzüntülüyüz, kaygılıyız. Ama şunu lütfen bir yere not edelim. 'Kadir şimdi olsa ne yaparsın?' dedim. ‘Yine yardım ederdim’ dedi” ifadelerini kullandı. Bu aslında insanların Kadir’e neden bu kadar destek verdiğini de gözler önüne seriyor.

Kadir bu ülkede bir kadının değil, tüm kadınların çıkaramadığı ses oldu.

Sözün özü yazılan köşe yazıları, sosyal medyada atılan tweetler, okunup geçilmesin…

Vicdanların sesine kulak verilsin…

Artık herkes hak ettiği cezayı alsın ki, güzel ülkemizde adalete olan güven daha fazla sarsılmasın.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap