SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi Parti'de neler oluyor?
29.11.2019

İYİ Parti Trabzon teşkilatlarında neler oluyor? Büyük umutlarla göreve gelen, partilerini her platformda savunan il ve ilçe başkanları neden çeşitli bahanelerle birbiri ardında istifa ediyor? Meral Akşener Genel Başkanlığında kurulan İYİ Parti’nin Trabzon yapılanmasında ilk günden beri sorunlar yaşandığı bir gerçek.

 

Önce kurucu İl Başkanı Hasan Saka göreve geldikten 6 ay sonra Genel Merkezle görüş ayrılığı yaşadığını belirterek görevinden ayrılmıştı. Ortahisar kurucu ilçe başkanı Duygu Keleş Aydın da seçimlerin ardından işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek ilçe başkanlığından istifa etmişti. Trabzon’da başarılı bir avukat olan Aydın’ın işlerine öncelik verecek olması geçerli bir mazeret olarak görüldüğünden üzerinden durulmadı. Ta ki onun ardından göreve gelen ve partisine bağlılığını her platformda dile getiren Op. Dr. Muhammet Erkan da işlerini gerekçe göstererek görevini bırakana kadar. Yeni kurulan bir partinin il ve ilçe başkanlığını yapmanın zor olduğunu siyasetle alakası olmayan bir isim bile tahmin ederken, siyasi tecrübesi olan Erkan görevi devralırken ne tür zorluklarla karşılaşacağını bilmiyor muydu? Tabii ki biliyordu. Yoğunluk işin bahanesi. Eğer İYİ Parti’de yolunda gitmeyen bir şeyler varsa düzeltilmesi adına üzeri kapatılmamalı, gerekli açıklamalar yapılmalıdır. Gerçek neden zaten kısa sürede ortaya çıkar, o nedenle istifa nedenini Erkan’ın açıklaması en doğrusu olacaktır.

 

TÜRKÜ SÖYLEYEN BAŞKAN

 

Karadeniz müziğinin önemli değerlerinden Erkan Ocaklı, ölümünün 11’inci yıl dönümünde türkülerle anıldı. Çok sayıda sanatçının da katıldığı gecede, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun konuşması sırasında türkü söylemesi, büyük beğeni kazandı. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olduğunu dile getirerek Erkan Ocaklı’nın ‘Almanya Acı Vatan’ türküsünü seslendiren Başkan Zorluoğlu, dakikalarca alkışlandı. Zorluoğlu, farklı bir başkan olacağının sinyalini daha seçim öncesinde vermişti. Gecedeki görüntüleri izlerken, Başkan Zorluoğlu ile seçim sürecinde yaptığımız röportajda söylediği sözler aklıma geldi.

 

Zorluoğlu,“Ben Trabzon’da sadece belediye başkanlığı yapmayacağım. Benim özel yaşamım da var. Dağa, yaylaya, köye de gideceğim, fındık da toplayacağım, sahile de gideceğim, türkü de söyleyeceğim, horon da oynayacağım.Hayatım sadece belediye başkanlığından veya siyasetten ibaret değil. Çok daha büyük bir dünyam var” demişti. Bu söylemlerini bir bir hayata geçiren Zorluoğlu, Trabzonluları daha çok şaşırtacağa benziyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap