SON DAKİKA
SON DAKİKA


İç sızlatan görüntüler!
16.04.2022

Bu hafta içerisinde sosyal medyaya yansıyan iki görüntü, ‘insanlık nereye gidiyor’ sorusunu sordurdu…

Görüntülerin ilkinde Şanlıurfa’da yaşlı bir kadın şoför tarafından yaka paça otobüsten indirildi… Daha da acısı kadının otobüsten inmemek için direnişi, diğer yolcular tarafından kayıtsızca izlendi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine “Akli melekesi yerinde olmayan yaşlı kadın devamlı olarak otobüslere binip, inmekte ve araç içinde tuvaletini yapmaktadır. Vatandaşların şikâyeti üzerine otobüsten indirilip, bilahare kadın büyükşehir zabıtasınca koruma ve bakım altına alınmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yapıldı.

Diyelim ki kadının akli dengesi yerinde değil, bu durum yapılan davranışı meşru mu kılıyor?

Ve yine diyelim ki belirtildiği gibi yaşlı kadın sürekli olarak otobüse binerek yolcuları rahatsız ediyor, çözümün yöntemi bu mu?

Mademki açıklamadaki gibi kadının durumu biliniyor, yaka paça indirmek yerine otobüsü bir kenara çekerek 112’yi aramak gerekmez mi?

Her şeyden önce bir insana ve yaşlı bir kadına yapılan bu muamele kesinlikle kabul edilemez… 

Görüntülerde otobüsteki diğer insanlara bakıldığında ise hiçbir şey yapmasalar da tepki bile göstermedikleri açıkça görülüyor…

Bir diğer görüntü ise Ankara'dan geldi…

Alışveriş sonrası bir marketler zincirinin servisine binen 80 yaşındaki kadın, elindeki fiş tutarının 50 TL'nin altında olması nedeniyle zorla araçtan indirildi.

Büyük yankı uyandıran görüntüler, toplumun sosyolojik açıdan günden güne geldiği noktayı da gözler önüne seriyor…

Market olarak kuralları, prensipleri olabilir…

Ama içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında 80 yaşında bir kadını, belirlenen alışveriş tutarına erişmediği için arabadan indirmenin hangi dinde ve vicdanda yeri var?

Sosyal medyada yayılan görüntülerle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, bir paylaşımda bulunarak "Konuyla ilgili olarak, ABB Zabıta Daire Başkanlığımız yasal işlemleri derhâl uygulayacak ve sürecin sıkı takipçisi olacaktır" ifadelerini kullandı…

İnsan sormadan edemiyor…

Yaşlı teyze, Ramazan günü servisle evine götürülseydi o market batacak mıydı?

Umarız bu görüntüler son olur ve güzel ülkemizin hiçbir şehri böyle görüntülerle anılmaz…

Ne acı ki para artık bazı değerlerimizin önüne geçmiş durumda…

Ramazan’ın sadece oruç değil, paylaşma, yardım, hoşgörü ve empati ayı olduğunun idrak edildiği gün, tutulan orucun, yapılan ibadetin iç huzuru daha fazla olacaktır…

Evet, parasız hiçbir şey olmuyor…

Ama her şey değil…

Biz maneviyatı güçlü, değerleri olan bir milletiz…

Yeter ki bunu unutmayalım.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap