SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayvanları Kim Koruyacak?
14.07.2020

Bu ülkede ne yazık ki kimin hakkını savunacağımızı şaşırmış durumdayız.

Ülkemizde kadını, çocuğu, doğayı, hayvanları korumak için çok büyük bir kitle adeta seferber olsa da ne yazık ki yeterli gelmiyor… Bir gün kadınlar artık dövülmesin, öldürülmesin derken, bir gün çocuklara yapılan tacizler, kaçırmalarla uğraşıyoruz. Ülke olarak adeta bir şiddet sarmalının içerisine düştük, debelendikçe daha çok batıyoruz. Tüm bu şiddet sarmalında son günlerde hedef ise derdini anlatamayan hayvanlar oldu…

Düşünün bir çift koronavirüs falan demiyor ABD'den kalkıp Adıyaman'a gelip dağ keçisi avlıyor ve ölmüş hayvanlarla sosyal medyada poz veriyor. Avcılık bir spor değildir. Türü ne olursa olsun bir canlıyı öldürmek, izinlisi izinsizi fark etmez neresinden bakarsanız bakın cinayettir.

Artvin’in Arhavi ilçesinde yine başka bir ruh hastası çıkıyor yavru ayıyı köpeklere parçalatıyor… Bir köpek, doktor olduğu iddia edilen bir kadın tarafından göz göre göre araçla eziliyor, bir başka köpek bıçaklanıyor. Failler ise elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor. Ve bunlar ne yazık ki sadece gördüklerimiz…

Tüm bunlar olurken, herkesin aklında tek bir soru var. O da Hayvan Hakları Yasası’nın ne zaman çıkacağı. Kadın cinayetlerini bile önleyemediğimiz ülkemizde, hayvanların da bir can olarak kabul edilmesi için artık harekete geçilmeli… 300- 500 lira ödeyen elini kolunu sallayarak aramızda dolaştıkça, bu suçların caydırıcı hapis cezaları olmadıkça üzülerek söylüyorum bu görüntülere daha çok maruz kalırız.

Artık gereken yapılmalı ve Hayvan Hakları Yasası’nın çıkması için yarından tezi yok harekete geçilmeli…

***

İçimizi acıtan tüm bu olumsuzlukların yanında, yapılan güzel çalışmaları da es geçmek olmaz diye düşünüyorum…

Şehrimizde Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Ortahisar Belediyesi, hayvanlarla ilgili yaptıkları çalışmalarla Türkiye’ye örnek oluyor… Koronavirüs salgınının en başından itibaren sahipsiz hayvanların besinsiz kalmaması için üstün gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde gerçekleştirdiği çalışmalarla takdir topluyor.

Ve Yine Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde örnek bir uygulamaya geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun göreve gelmesiyle barınakta 800-1000 civarında olan hayvan sayısı, yüzlü rakamlara düşürüldü. Barınak, hayvanların demir parmaklıklar ardına mahkum edildiği bir görüntüden kurtarılarak tedavi merkezi haline getirildi. Barınakta sürekli olarak kalmak durumunda olan hayvanlar için de açık alanlar oluşturma çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

Kendisi de bir kedi ve bir köpek sahibi olan ve hemşehrilerine de sık sık hayvan sahiplenme çağrısı yapan Başkan Zorluoğlu, tüm bu çalışmalarıyla hayvanseverlerden de tam not alıyor.  

Şehirde büyük bir eksikliği gideren bir diğer güzel çalışma ise Ortahisar Belediyesinin Küçük Dostlar Kliniği… Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği yerde, daha bir ay önce açılan klinikte 103 sahipsiz kedi ile 12 köpek ücretsiz olarak tedavi edilirken, 65 kedi ise kısırlaştırılmış. 24 saat esasıyla ücretsiz olarak hizmet veren klinik, çok önemli bir ihtiyaca cevap veriyor…

Bize de Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etmek düşüyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap