SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünyanın Hayran Olduğu Lider!
12.02.2022

Geçtiğimiz günlerde Samsun'da Milli Mücadele'nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na halat bağlayıp çekmeye çalışan iki kişi ülkede infial yarattı.

Kendini bilmez iki şahsa o an çevrede bulunanlar tepki gösterince kaçmak zorunda kaldılar ancak kısa sürede yakalanarak tutuklandılar…

Yaşanan bu olaya iktidar ve muhalefet kanadından çok sert tepkiler geldi… 

Samsun’da tüm parti temsilcileri anıt önünde birlik fotoğrafı çektirdi.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı attığı şehrimizin simgesi haline gelmiş olan Atatürk Anıtı'na (Onur Anıtı) yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz" denildi.

Ve hepsinden önemlisi o gece Samsun halkının anıtın önünde tek yürek olması, tüm Türkiye’yi duygulandırdı. 

Ulu Önder Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı şehre yakışır görüntüler ortaya çıkarken, herkesin kalbi Samsun’da attı. Olayın hemen ardından vatandaşlar tarafından anıtın önünde başlatılan nöbet, gece gündüz demeden devam ediyor.

Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel’in 1931 yılında yaptığı ve Samsun’da işgale direnişi anlatan anıttan rahatsız olmak akıl işi değil!

Öyle ki Krippel anıtın anlamını o günlerde şu sözlerle anlatıyor; “Atatürk, gururlu bir şekilde batıya ve çok uzaklara dikilen bakışları, azim dolu gözleriyle şahlanan atın üzerinde. Bu oturuşta korkusuzluk, kolun kılıca uzanışında ise Türklüğün gücü vardır.”

Tüm bunlara rağmen zaman zaman dünya basınında bile Atatürk’e yönelik saldırı haberleriyle yer bulmak, tam anlamıyla söylemek gerekirse utanç verici bir durum.

Düşünün ki, dünyada Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin yer aldığı 26 ülke var. Bu ülkeler arasında Atatürk’ün heykeline saldırıda bulunulan tek ülke ne yazık ki Türkiye…

Şunu unutmamak gerekir ki; Atatürk’e saygı duymak, her şeyden önce bir ülkenin bağımsızlığı için verilen mücadeleye saygı duymak demektir.

Bugün herkes yaşadığı hayatı şüphesiz bu mücadeleye borçludur!

Atatürk’ün siyaset üstü ve herkesin ortak değeri olduğunun anlaşıldığı gün, ne bu olaylar gündeme gelecek ne de bizlerin bu satırları yazmasına gerek kalacak.

Şu da bilinmeli ki sayıları da az da olsa Atatürk’e nefret kusanların varlığı Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı daha çok artırmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türkiye’nin değil tüm dünya ülkelerinin hayranlık duyduğu bir liderdi.

Öyle ki tüm ülkelerin devlet başkanları ve önde gelen isimleri, Atatürk hakkında sayısız demeçler vererek onun başarıları ve kahramanlıkları karşısında hayranlıklarını dile getirmişlerdir…

Bir örnek vermek gerekirse, Türklerle ilgili çok iyi düşüncelere sahip olmadığı bilinen dönemin İngiltere Başbakanı David Lloyd George bile 1922 yılında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk milletine nasip oldu. Mustafa Kemal'in dehasına karşı elden ne gelirdi.”

Kıymetini bilelim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap