SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çifte standart son bulsun!
29.02.2024

31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine 1 ay kaldı.

Tüm şehirlerde, ilçelerde hatta mahallelerde bile tek gündem konusu seçim olmuş durumda…

Her seçim sürecinde olduğu gibi haber bültenlerinin neredeyse tamamında başkan adaylarının seçim çalışmaları ve projeleri yer alıyor…

Hal böyleyken kadınlarla ilgili projelere daha çok dikkat çekmek gerektiğini düşünüyorum…

Bu noktada geçtiğimiz günlerde girişimci bir kadından çok anlamlı bir mesaj aldım…

Hayatı boyunca çok sıkıntılar çekmiş, psikolojik ve fiziksel şiddet görmüş, hayatın adeta dibini gören bir kadının mücadelesini ve sonunda sağladığı başarıyı duygulanarak okudum.

Ne yazık ki toplumumuzda kadınlarımızın çok büyük çoğunluğu hep bir mücadele içerisinde…

Ekonomik özgürlüğü olmayan, aile içerisinde sorun yaşayan pek çok kadın kaderine razı olmuş durumda hayatını idame ettirmeye çalışıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında iş hayatına farklı bir bakış açısı getiren ve kararlılıkla yollarına devam eden birçok kadın girişimci ise umut saçarak kendi başarı hikâyelerini yazıyor.

Bu kadınlarımızın başarılarından tüm platformlarda bahsetmemiz gerekiyor ki

çıkış yolu arayan ama nereden başlayacaklarını bilmeyen kadınlarımıza örnek olsunlar…

Gerek kendi sermayeleriyle gerekse KOSGEB veya İŞKUR projelerinden aldıkları kısıtlı hibelerle harikalar yaratan kadınlarımız var…

Girişimci olmak isteyen herkesin, bunu başarmış kadınların hayat hikâyelerini okumasını tavsiye ediyorum.

İnanın çoğu hikâyeyi okurken hem gururlanacak hem de duygulanacaksınız.

Sürekli olarak “Sen bilmezsin, anlamazsın, yapamazsın” gibi ifadelerle karşılaşan ve tüm bu düşünceleri boşa çıkaran girişimci kadınlarımız cesaretleriyle ilham veriyor.

***

Öte yandan ülkemizde son yıllarda ne yazık ki cinayet ve şiddet haberleri ile gündeme gelen kadınlarımıza istihdam sağlamak ve sıkça karşılaşılan çifte standardı ortadan kaldırmak için hükümet tarafından yeni projeler ortaya koymak gerekiyor…

Bu noktada önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir toplantıda ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı’ isimli projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı.

Bakan Işıkhan, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kadınlarımız için somut, kalıcı çözüm mekanizmaları üretiyor, fırsatlardan eşit ve adil bir şekilde yararlanmalarına yönelik politikalar üretiyoruz. Çalışmak, üretmek, ülkemize ve milletimize değer katmak isteyen bütün kadınlarımızı destekliyoruz. Gerek projelerle, gerekse mevcut programlarımızla kadın istihdamını önceliyoruz. Özellikle kamu istihdam kurumumuz İŞKUR vasıtasıyla yürüttüğümüz proje ve Aktif İşgücü Programlarımızla kadınların istihdam edilebilmelerini destekliyoruz. İş-Pozitif’i başlattığımız 9 Şubat’tan bu yana, yani geçtiğimiz iki hafta içerisinde 15 bin 262 kadın işe yerleştirildi. Çifte standartlara son verecek dönüşümler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Açıklama umut verici olsa da bu tür projelerin sayısının daha da artması gerekmektedir.

Çünkü güçlü kadın güçlü yarın demektir.

Tüm kadınlarımızın yolu açık olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap