SON DAKİKA
SON DAKİKA


CHP'de kongre süreci ne anlatıyor?
26.12.2019

CHP’nin tüm Türkiye’de başlattığı kongre süreci, Trabzon’da da devam ediyor. 14 Aralık tarihinde Beşikdüzü’nde başlayan ilçe kongreleri, 25 Ocak Cumartesi günü Maçka’da sona erecek. Peki CHP’de taban tarafından özlenen ve beklenen değişim yaşanıyor mu? Yeni yüzler, yeni kadrolar oluşuyor mu? Evet demek zor...

 

Öyle ki kongresi yapılan ilçelerin çoğunda değişim yaşanmadı. Mevcut başkanlar göreve devam ettiğine göre, bu ilçelerde CHP’nin hiç sorunu yok diyebiliriz!

 

Demek ki hem genel hem yerel seçimlerde çok başarılı olmuşlar ki yeniden seçilmişler! Peki Trabzon’un en önemli ilçesi Ortahisar’da ne olacak?

 

Hummalı bir çalışma söz konusu...

 

Trabzon’un eski belediye başkanlarından Suat Oyman’ın torunu Fatih Suat Oyman, adaylığını ilk açıklayan isim. Kendisini tanımıyorum ama hakkında olumlu sözler dile getiriliyor. Siyasi hayatının başında birilerinin değil herkesin adayı olmayı başarırsa, uzun yıllar adından söz ettirecek gibi görünüyor.

 

Bir diğer aday ise Şenol Çoban...

 

Çoban, Trabzon’un sevilen iş insanlarından, partiye uzun yıllar hizmet etmiş birisim. Adaylık için adı geçen Haluk Batmaz ve İlker Akıncı’nın da birlikteliği sağlamak adına Şenol Çoban’a destek verdiği söyleniyor... Görünüyor ki Ortahisar’da Şenol Çoban ile Fatih Suat Oyman arasında kıran kırana bir yarış yaşanacak... İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler il kongresine çevrilecek...

 

İl Başkanı Güzide Uzun ilk kez bu kadar geri planda duruyor ya da öyle izlenim veriyor. Her zaman çok yakın diyalog içerisinde olduğu Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ile aralarında sorun olduğu söyleniyor. Aralarındaki kriz Hacısalihoğlu’nun il başkanlığı düşüncesinden mi kaynaklanıyor bilemiyoruz.

Kulislerdeki iddialar doğruysa, Hacısalihoğlu Ortahisar’daki başarısını il başkanlığına taşımaya karar vermiş gibi görünüyor! Yine de İl Başkanı Uzun’un sessizliği kimseyi yanıltmasın derim!

 

***

Öte yandan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’u çok önemsediğini ve bu nedenle milletvekillerinden oluşan bir heyeti iki kez Trabzon’a gönderdiğini açıklamıştı.

 

Heyet meslek odaları, STK’lar ve kanaat önderleri ile buluşarak Trabzon’un sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunmuş. Keşke Sayın Kılıçdaroğlu önce Trabzon’da partisi ne durumda, vatandaş teşkilatlarla ilgili ne düşünüyor noktasında bir araştırma yaptırsaydı!

 

Ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurultay için bir kişi hariç herkesin neden Muharrem İnce için imza verdiğini sorgulatsaydı!

 

Hazır kongre sürecindeyken bir heyet de bu hususlar için gönderilirse daha sağlıklı yol alınır diye düşünüyorum. Bekleyip görelim...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap