SON DAKİKA
SON DAKİKA


Başöğretmen Atatürk
27.11.2021

Önemli günlerin en anlamlıları arasında yer alan bir Öğretmenler Günü’nü daha geride bıraktık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmenlik’ unvanını kabul ettiği bu özel günde, tüm Türkiye’nin kalbi bir kez daha öğretmenlerimiz için çarptı.

Duygularımızı senenin bir günü yüksek sesle dile getiriyor gibi görünsek de, Atatürk’ün “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” dediği öğretmenlerimize olan minnetimizi anlatmak için ne söylesek az kalır.  Şüphesiz zor şartlarda en kutsal mesleklerden birini icra ediyorlar.

Toplumun küçük bir azınlığı tarafından da olsa ‘az çalışıyorlar’, ‘çok tatil yapıyorlar’ denilerek gündemde tutulan öğretmenlerin ne kadar ‘kutsal’ bir iş yaptıklarını elini vicdanına koyan herkes rahatlıkla söyleyecektir.  Ve tabii ki bir de üniversiteyi bitirdikleri halde yıllarca atama bekleyen öğretmenleri de unutmamak gerekiyor…  Atılacak adımlarla onların da en kısa sürede öğrencilerine kavuşmasını diliyoruz… 

***

Öğretmenler Günü denilince son yıllarda şüphesiz iki genç isim aklımıza geliyor.

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017'de ilk görev yeri olan Batman'da PKK'lı teröristlerce belediye başkanına yönelik düzenlenen saldırıda olay yerinden geçerken açılan ateş sonucu şehit oldu. Öğrencilerine karne dağıtan Yalçın evine dönüyordu.

Ve Necmettin Yılmaz, 16 Ekim 2016 yılında göreve başladığı Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra şehit edildi. Göreve başladıkları için en mutlu günlerini yaşayan bu iki genç isim, başta aileleri olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğmaya devam ediyor.

***

Ve tabii ki Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk…

Atatürk, büyük bir asker, büyük bir devlet adamı ve diplomat olduğu kadar, eğitime verdiği önem ve eğitim alanında yaptıklarıyla milletimizin çağ değiştirmesini, atılım yapmasını sağladı. Öğretmenlere verdiği değeri birçok farklı sözle dile getiren Atatürk, 24 Kasım 1923 tarihinde Kütahya Lisesi’nde öğretmenlere yaptığı konuşmada “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir.

Fakat bu iki ordudan hangisi daha değerlidir, hangisi bir diğerinden üstündür? Şüphesiz böyle bir tercih yapılamaz. Bu iki ordunun ikisi de hayatidir. Yalnız siz irfan ordusu mensupları, sizlere mensup olduğunuz ordunun değer ve yüceliğini anlatmak için şunu söyleyeyim ki sizler ölen ve öldüren birinci orduya, niçin öldüğünü öğreten bir orduya mensupsunuz” sözleriyle onlara duyduğu güveni net şekilde ortaya koymuştur.

‘Başöğretmen’ Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha yürekten kutluyorum. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap