SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atatürk’ün kızları dünyanın 1 numarası!
21.07.2023

Türkiye olarak gurur dolu bir haftayı geride bırakıyoruz.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız FIVB Milletler Ligi Finali'nde Çin'i 3-1 yenerek Milletler Ligi Şampiyonu oldu.

Milletler Ligi'nde mücadele etmeye başladığı andan itibaren tüm dünyanın dikkatini çeken Filenin Sultanları, Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin adını dünyanın 1 numarası olarak tarihe yazdırdı.  Bu gururu bizlere yaşatan Atatürk’ün kızları, hepimizin göğsünü kabarttı.

Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi şampiyonu olması, Türk kadın voleybolcuların yeteneklerini dünya çapında gösterdiği ve Türkiye'nin spor arenasında güçlü bir aktör olduğunu da bir kez daha kanıtlamıştır.

Sadece Türkiye’de değil dünyada büyük yankı uyandıran bu başarı, genç kızlara da spor yapma cesareti ve hedeflerine ulaşmak için çaba sarf etme isteği aşılayarak toplumsal bir etki yaratmıştır.

Ayrıca çaresizlik içerisinde ne yapacağını bilmeyen ve kendisine bir çıkış yolu arayan Türk kadınları için de umut olmuştur.

Filenin Sultanları, önceki akşam yurda döndü.

Yolculuk sırasında THY kaptan pilotlarından Murat Tekgül’ün sözleri herkesi duygulandırdı. Tekgül yaptığı anonsta,  “Bugün aramızda çok özel misafirlerimiz var. Onlar, evini, yurdunu geride bırakıp bir amaç uğruna binlerce kilometre yol katettiler. Türk milleti adına verdikleri mücadeleyle hepimizin gönlünde taht kurdular. Bir şampiyonluk kupası ile bugün aramızdalar. Onlar hep gönlümüzün şampiyonuydu, ama artık hem gönüllerin hem de dünyanın şampiyonu oldular. Sayın yolcularımız, hepinizin huzurunda, Türk kadınının gücünü tüm dünyada göstererek şampiyon olan Filenin Sultanlarını canıgönülden kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde, bayrağımızı tüm dünyada böyle gururla dalgalandırdığınız, Türk kadınının gücünü dünyaya gösterdiğiniz nice yolculuğunuzda beraber olmak dileğiyle” ifadelerini kullanırken, sporculardan büyük alkış aldı.

Şampiyon voleybolcular maç sonrası ve devamında duygularını paylaşırken gözyaşlarını tutamazken, her biri çok anlamlı mesajlar verdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem, "Bu bir rüyaydı, inanamıyorum. 2005 yılından bu yana milli takım forması giyiyorum. Çok uzun bir maceraydı. Koçumuz Santarelli ile başarabileceğimize inandık. Sonunda altın madalya aldık. Yıllardır bunu bekliyorduk. Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle tarihi bir başarıyı elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Saat fark etmeksizin bizi destekleyen Türk halkı... İyi ki varsınız. Sadece biz değil, tüm Türkiye olarak hep birlikte bu maçı kazandık ve şampiyon olduk" dedi.

Şampiyonluğu depremde hayatını kaybeden Hatay Voleybol Kulübü oyuncusu Ceren Topal’a hediye ettiğini söyleyen Zehra Güneş'in paylaşımı herkesi duygulandırdı.

Takımın en iyi oyuncularından Ebrar Karakurt ise Atatürk'ün, "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözünü paylaşarak şampiyonluğu Türk kadınına armağan etti.

Atatürk’ün kızları, Filenin Sultanları’nı tebrik ediyor, göğsümüzü daha çok kez kabartacaklarına yürekten inanıyoruz.

Yolunuz açık olsun…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap