SON DAKİKA
SON DAKİKA


Alkışlar sağlık çalışanlarına!
13.10.2020
7 aydır içerisinde bulunduğumuz koronavirüs sürecinde şüphesiz en büyük fedakarlığı sağlık çalışanları gösteriyor. 
Bizler bu illetten bir an önce kurtulmak isterken, onlar hem kendilerini korumak için hem de bizleri sağlığına kavuşturmanın sorumluluğu ile üstün bir gayretle çalışıyor. 
Ne yazık ki toplumumuzun büyük bölümünün kural tanımazlığı, maske, mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymaya devam etmesi nedeniyle salgının şiddeti dinmiyor. 
Koronavirüste ön safta savaşanlar arasında yer alan hekimler, sağlık çalışanları ve eczacılar hayatlarını kaybederken, toplam pozitif vakaların yüzde 10’unu oluşturan ve artık yorulan sağlık çalışanlarının pek çoğu çözüm yolu arıyor. 
Ve karşılaştığımız acı bir gerçek var ki, sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde büyük fedakarlıklarla çalışmalarına karşın, bir yandan da şiddet olaylarının hedefi olmaktan kurtulamıyor. 
Sürecin en başında alkışlarla moral ve destek verdiğimiz sağlık çalışanlarının şiddetin hedefi haline gelmeleri noktasında herkes sorumluluğu ölçüsünde kendisini sorgulamalı.  
Evet, hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz, artık psikolojik olarak yorulduk, kurtulmak istiyoruz ama tepkimizi en son göstereceğimiz kişilerin sağlık çalışanları olduğunu anlamamız gerekiyor. 
Tüm bu olumsuzluklar arasında güzel gelişmeler de yaşanıyor. Trabzonlu doktorlar bir araya gelerek bir süre önce alkışlanacak bir çalışmaya imza attılar. 

Trabzon'da çeşitli hastanelerde görev yapan 26 hekim, mücadelenin en ön safında görev yapan sağlık çalışanlarına moral vermek ve bu süreçte yaşamını yitiren meslektaşlarını anmak için klip hazırladı. 
Müziğe tutkusuyla tanınan ve çok iyi bağlama çalan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi bölümünde görev yapan Uzm. Dr. Gonca Hanedan Uslu, sağlık çalışanları için çok güzel bir projeye imza attı. 
"Müzik ile Bir Nefes" adı verilen projede doktorların görev yaptığı hastanelerde, kimisinin enstrüman çalarak kimisinin türküleri seslendirerek çektiği görüntüler, klip haline getirildi.

“Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" ve "Gemim Gidiyor Baştan" türkülerini seslendiren hekimler, sanatçılara adeta taş çıkardı. Sesleri birbirinden güzel hekimlerimiz, söyledikleri türkülerle ve çaldıkları enstrümanlarla adeta mest ediyor.  
Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının fotoğraflarından oluşturulan bir görüntüyle başlayan klip, yayınlandığı günden itibaren beğeni rekoru kırıyor. 
Proje yöneticisi Uzm. Dr. Gonca Hanedan Uslu, mart ayından bu yana tüm sağlık çalışanlarının, mesleki uzmanlık alanlarına bakılmaksızın tek yürek olduklarını belirterek, "Covid-19 pandemisi, biz sağlık çalışanlarını fazlasıyla yordu. Maalesef birçok şehidimiz oldu. Trabzon'da uzun yıllar müzikle ilgilenen birisi olarak enstrüman çalan, müziğe gönül veren hekimlere ulaşmaya çalıştım ve müzikle bir nefese var mısınız dedim. Hekim arkadaşlarım 'gönülden varız' dediler ve bu güzel çalışma ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.  

Bizlere de yetenekli doktorlarımızın hazırladığı klibi izleyerek günümüzü güzelleştirmek kaldı. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap