SON DAKİKA
SON DAKİKA


2020 öyle bir geldi ki!
9.03.2020

2020 yılına girerken aslında hepimiz umut doluyduk... Herkesin farklı dilekleri de olsa, insanların yeni yıldan ortak beklentisi güzel günler görmekti. Ama ilk iki ayda ülkemiz ve dünyada meydana gelen olaylar sonrası manzara hiç de beklenildiği gibi olmadı. Acı üzerine acı... Olay üzerine olay yaşıyoruz. Sabah gözlerimizi açarken “Acaba bugün ne olacak?” korkusunu taşıyoruz.

 

***

Bu süreçte neler yaşandığını kısaca hatırlarsak Türkiye önce deprem felaketleriyle sarsıldı. 24 Ocak akşamı Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde 37’si Elazığ’da, dördü Malatya’da olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, bin 607 kişi de yaralandı.

 

Ardından çığ felaketi yaşandı. Van-Bahçesaray karayolunda 5 Şubat’ta üzerine çığ düşen minibüsteki 2 kişiyi kurtarmaya gidenler, bölgeye düşen ikinci çığda canlarından oldu. Toplam 41 kişi hayatını kaybetti. Hemen peşine bu kez uçak kazası meydana geldi. İzmir-İstanbul seferini yapan uçak, 5 Şubat akşamı Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıktı. İçinde 177 yolcu ve altı mürettebat bulunan uçak savrularak üçe bölündü. Kazada üç kişi öldü, 180 kişi yaralandı.

 

Ve geçmiş yıllarda da büyük acılar yaşadığımız “İnşallah yeni yılda olmaz” dediğimiz kadın cinayetlerinde de sadece şubat ayında 22 kadın vahşice katledildi, 12 kadın ise şüpheli şekilde öldürüldü. Yani yine değişen bir şey olmadı. Yine 27 Şubat’ta 34 asker şehit edildi, 34 asker yaralandı. Aradan birkaç gün geçmedi ki aynı acı Trabzon’a düştü.

Ve dünyayı tedirgin eden ‘Acaba ülkemize gelecek mi?’ korkusu yaşadığımız corana virüsü...

 

Ocak ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp hızla tüm dünyaya yayılan ve henüz tedavisi bulunamayan corona virüsü nedeniyle bugüne kadar üç binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Virüs başta İtalya olmak üzere Avrupa’yı da sardı. İran ve Irak’ta virüs hızla yayılması ve yanı başımızdaki Gürcistan’da da görülmesi, şehrimiz adına da tehlike yarattı. Turizm sezonu öncesi Türkiye olarak bu konuda ciddi önlemler alınması şart olmuştur.

 

***

 

2020’nin ilk iki ayındaki manzara ne yazık ki bu şekilde. Gözyaşı. Acı. Yarım kalan hayatlar... 2020’nin hiç değilse kalan kısmının kadınların öldürülmediği, işsizlerin iş bulduğu, ülkemizde ekonomik kalkınmanın sağlandığı ve refahın arttığı bir yıl olarak geçmesi, herkesin ortak temennisi... İnsanların büyük çoğunluğu mutsuz ve artık ülke olarak her alanda güzel haberlere ihtiyacımız var. Bu noktada umudun, sağlığın, barışın, sevginin yılı olsun temennisiyle başladığımız 2020, umarım bundan sonra hepimize güzellikler getirir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap