SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yazı Daha Fit Geçirmek İçin Sağlıklı Yaşam Önerileri
11.07.2020
 
-Yaz aylarında kış mevsimine göre daha çok kalori harcaması gerçekleştirmekteyiz, beslenme ve kilo verme açısından çok olumlu bir durum olup bu durum ile ilgili doğru tavsiyeler ile kilo vermemiz kolaylaşacaktır.
-En önemli mesele SU; ortalama olarak 2-2.5 Litre su içmeliyiz desek de su ihtiyacınızı kilonuz x 33 ml olarak hesaplayabilirsiniz. Örneğin 60 kg bir birey için 1980 ml yaklaşık olarak 2 Litre su içmemiz gerekiyor. Yaz aylarında daha fazla su kaybettiğimiz için bunu arttırmakta fayda sağlayacaktır.
-Yürüyüş veya çok sıcak altında kalmanın ardından; maden suyu tüketimi de vücut için faydalı olacaktır.
-Yaz aylarında olmazsa olmaz su içerikli yaz meyveleri; ara öğünlerde hatta kahvaltıda meyve tüketimini beslenmenize ekleyebilirsiniz.
-İştah kesilmesine bağlı olarak hazırlanan pratik öğünler açısından; yoğurtlu sebzeli salataları öğün olarak tüketebilirsiniz.
-Yeşil çay tüketimini arttırarak yazın oluşan fazlalık ödemi atmak için, yeşil çayı demledikten sonra buz ile hazırlayarak soğuk içecek hazırlayabilirsiniz.
-Yaz meyveleri karpuz ve kavun gibi içeriklerindeki şeker miktarından kaynaklı yanına peynir porsiyonu eklemek bir denge oluşturarak daha dengeli bir öğün oluşturmaktadır.
-Yazın oluşan fazlalık ödem için, sularınıza maydanoz, limon, kabuk tarçın gibi aromalar ile canlandırabilirsiniz.
-Buz kalıplarına nane, maydanoz, meyve dilimleri koyup su koyarak dondurarak, sularınızın içine buz kalıplarını atarak içeceklerinizi canlandırabilirsiniz.
-Yazın vazgeçilmezi dondurma! Haftanın 1-2 günü 2-3 top dondurma tüketebilirsiniz.
-Kendi evinizde soğuk meyveli kefir yapabilir böylelikle süt ürünü gruplarından da mahrum kalmamış olursunuz.
-Yazı fit geçirmek ve incelmek için yapabileceğimiz öneriler bu şekilde, su tüketimini ihmal etmeden, günde 5-6 porsiyon sebze-meyve tüketimi ile öğünlerinizi renklendirebilirsiniz.
-Dünya Sağlık Örgütü (who) hafta da 150 dakika olarak fiziksel aktivite önermektedir, bunu günlere bölerek örneğin 5 gün 30 dakikalık tempolu yürüyüş ile fiziksel aktivitenizi gerçekleştirebilirsiniz.
           
 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap