SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaz geldi beslenmem de yapabileceğim değişiklikler
30.05.2021

Yazın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte artan metabolizmalarımız ile beslenme ve yaşam düzenlerimiz değişmektedir.

Yazın yapılabilecek en güzel değişikliklerin başında daha hafif yiyecekler tüketerek fiziksel aktivitemizi arttırmak gelir.

Su içme alışkanlığımız hava sıcaklığı ile birlikte artması gerekmektedir, çok fazla terlediğimizde maden suyundan faydalanmak gereklidir.

Fiziksel aktivite olarak her gün kendinize 30 dakika ayırmak çok faydalı olacaktır.

Ara öğünlerde meyvelerden tercihlerde bulunarak örnek ara öğünleri şu şekilde yapabilirsiniz;

Karpuz + peynir

Kayısı + kefir

Elma + ayran

Şeklinde ara öğünler, akşam yemeklerinde peynirli salatalar, gün içerisinde bolca lifli yiyecekler içi daha hafif beslenme modeli uygulayabilirsiniz.

Yeşil çay tüketimini soğuk olarak gerçekleştirebilirsiniz, 2 yeşil çayı demleyip ardından içerisine limon dilimi, kabuk tarçın sonrasında da buzları koyarak kendinize ödemde atmanıza yardımcı olacak soğuk yeşil çay yapabilirsiniz.

Bu dönemde bu öneriler ile güzelce ağırlık kaybedimi yaşayabilirsiniz, yaz hareket demek fiziksel aktivitenizi ihmal etmeden, sağlıklı sürdürülebilir beslenmenizi oluşturabilirsiniz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap