SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sürekli kilo alıp vermek ve sürekliliği sağlayamamak
27.12.2020

Çoğu kilo problemi yaşayan bireylerde gözlemleriz ki kilo alıp-vermek onlar için çok kısa sürelerde gerçekleşir ve sabit bir kilo koruması yapamayabilirler. Böyle anlarda kişilere beslenme eğitimlerinin yanı sıra bu eğitimleri hayatlarına oturtmasına ve kalıcı  hale getirebileceklerini bilmelerini öğretmemiz gerekiyor bu yüzden ilk aşama bir diyet listesi ile direkt başlamaktan ziyade hayatlarını iyice öğrenip, hayatlarında bir takım değişikler yapabilecek miyiz bunu öğrenmemiz gerekiyor.

Bu nokta da kalıcı yaşamsal değişiklikler kişinin hayatına katabiliyorsak ve oturtuyorsak zamanla bu süreç olumlu yönde ilerleyecektir. Bu nokta da kişinin kendisine sorması gerekiyor kişi hayatında şuan bu değişiklikleri yapmak istiyor mu ? Bu değişikler onun yaşamına engel olmayacağını farkında mı ? Gibi sorulara olumlu yanıtlar vermek bu süreci başlatacaktır.

İlk hamle fiziksel aktivite olarak bakmak mantıklı olacaktır. Fiziksel aktiviteyi gerçekleştirmek düzenli olarak kişilerde hem beslenme davranışlarında olumlu etkilere sebep olacak hem de stres yönetimine iyi gelecektir. Bu bir spor salonuna yazılın demek değil, size en uygun fiziksel aktivite durumunu seçip hareket etmek bu hafta da 2-3 gün yaptığınız tempolu yürüyüşte bu işe dahil, burada amaç severek yapıp ne kadar sürdürüp sürdüremeyeceğiniz. Sürdürebildiğiniz durumdan keyif almaya başlarsınız ve size yük olmaz.

Bir başka özellik yemeklerle ilişkimiz hangi yemekleri sevip sevmemek bunlara karşı duruşumuz ve bize yararlığı hakkında bilgimiz doğrultusunda tercihler yapmak yani ben günün her öğünü fast food tüketen bir bireysem bu noktada bunu sorgulamalı ve neden diye sormalıyım, bana iyi mi geliyor, doygunluğumu mu sağlıyor neden sürekli fast food yemek istiyorum ? gibi sorulara cevap verdikten sonra yeni çözümler aramalı ve gıda tercihlerimi değiştirmeyi seçmeliyim, bundan asla vazgeçiyoruz demiyor yeni çözümler ve beslenme çeşitliliğinden bahsediyorum.

Besinlerle aramızda pozitif ilişkiler oluşturmak her zaman bu süreç yönetimini kolaylaştıracaktır. Böylelikle aslında çok da farkında olmadan oluşan kilo problemimizin önüne geçmiş olacağız.

Herhangi bir bağırsak problemi yaşayan bireylere genelde lifli gıda yani sebze-meyve-kurubaklagil tüketip tüketmediklerini soruyorum genelde cevap olumsuz oluyor. Neden kurubaklagil tüketmiyoruz aslında ülke olarak da temelimiz oluşturan gıdalar olmasına rağmen son yıllarda beslenmemize yer vermemeye başladık. Lifli gıdaları ve meyve-sebze tüketimini beslenmenize eklemek her zaman bu süreç yönetimini kolaylaştıracaktır.

Beslenme ve sağlıklı yaşam bir bütündür. Bu bütünün her parçası önemli ve zamanla oluşacak etkenlerdir, kendinize inanın ve değişimi başlatmak isteyin, sürekliliği peşinden gelecektir.

Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap