SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ramazanda beslenmede yaşanılan sorunlar
9.05.2021

Ramazanın son haftasını yaşıyorken bazı sindirimsel problemler yaşayabiliyoruz; bunun başlıca nedenleri düzenimizin değişmesidir, uyku düzeni, yetersiz su içimi, hareketsizlik gibi nedenleri sayabiliriz.

Ramazanda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri iftarı su ile açmak, ardından çorbayı tüketip 5-10 dakika ara vermek, ardından yemeğe başlamak, çok ağır yağlı yemekler yerine, lif açısından zengin sebze yemekleri ile tabağın yarısı doldurulmalıdır. Her akşam muhakkak yoğurt tüketimi olmalıdır.

İftar sahur arası yeterli su içmemek bağırsak düzeninin bozulmasının başlıca sebeplerindendir, biranda değil yavaş yavaş su tüketimim olması gerekiyor.

Yemek sonrası hemen çay tatlı tüketimi de doğru değildir, yemek sonrası ara vermemiz gerekir, 1-2 saat sonra ara öğün yapmalıyız.

Ara öğünler daha çok meyveli ve kuruyemiş ağırlıklı olmalıdır, tatlı tüketimi haftanın 1-2 günü olabilir tercihen sütlü tatlılar daha iyi gelecektir.

Hareket konusu iftar/sahur arasında kesinlikle fiziksek aktivite eklemek bağırsak sağlığı açısından çok kurtarıcı olacaktır.

30-45 dakikalık evde kolay yapacağınız egzersizler bağırsağa ve vücuda çok iyi gelecektir.

Sahur konusu, ramazanda muhakkak sahur yapılmalıdır, protein ağırlıklı; yumurta, peynir, bol yeşillik, tam tahıllar içeren bir sahur menüsü bağırsak düzeni için iyi gelecektir.

İftar öncesi hafif tempoda yürüyüş ile de egzersizi destekleyebilirsiniz.

Ramazanda bu tarz problemler yaşamamak adına bu önerileri yapmak kurtarıcı olacaktır, sağlıklı hayırlı ramazanlar dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap