SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kilo Verme Sürecinde Çevre Ve Tutumumuz
15.04.2021

-Bir haftada kaç kilo verdin,

-Ayşe şu diyeti uygulayınca 2 kilo vermiş ben 1 kilo verdim,

-Eşimden daha çok gidiyor,

-Ben de aynı şeyleri yiyorum ama kilo almışım,

-Ben haftada 4 gün spor yapıyorum, o hiç yapmıyor ama o kilo vermiş.

Bazı örnek cümleler dahası çok daha fazla eklenerek yazılabilir, beslenme sürecinde bu tarz cümleleri duymamız çok artıyor, hayatın her noktasında bir karşılaştırma ve rekabet hep var ama bu konu beslenmeye gelince aslında böyle olmaması gerektiğini hep anlatıyor olsak da üzerine yine de değinmek istiyorum.

Bu zamana kadar yapılan genelde bütün karşılaştırmalar küçükken komşunun kızı ile yapılan ders notlarından yetişkin olana kadar geçen sürede yapılan karşılaştırmalar neticesinde bizlerde birey olduğumuzda ister istemez hep kendimizi başkalarıyla kıyaslayarak kendimize acımasızca davranış sergileriz.

Ama şartlarımız çoğu aynı değil yani adil bir yarış içerisinde değiliz. Benim parmak izimden, yaşantım, büyüme şeklim, doğumum herkesle farklı, tek yumurta ikizlerinde bile farklılıklar görüyorken bir bireyin başka bir birey ile kendisini karşılaştırması çok mantıklı bir durum değildir, aynı şartlarda yarışmıyoruz ve en önemlisi bu bir yarış değil.

Sadece kendinize odaklı bir yaşamda tek karşılaştırma yapacağınız ve gözlemleyeceğiniz kişi yine kendiniz olmalıdır, örneğin Ayşe 3 kilo verdi değil de; ben geçen sene bunları yapıyorken böyleydim, böyle hareket etmiştim, bu yıl böyle yapıyorum. Durum böyle, üzerinden bir karşılaştırma yapmamız gerekmektedir.

Bu süreçte lütfen karşılaştırmalardan uzak durarak, sadece kendinizi ve iç sesinizi dinleyerek ilerleyin, hepimiz çok özel canlılarız ve hepimizin birbirinden farklı metabolizmaları, bedenleri ve yaşantıları var.

İnternet üzerinden gördüğünüz before-after fotoğrafları 1 hafta da x kilo fotoğrafları sizi ne gaza getirsin ne de umutsuzluğa sürüklesin, oturup kendinizle konuşmanızı sağlamasını umuyorum.

Bu konuya kulak vermek birçok kilo probleminin çözümüne destek olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap