SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kilo problemi ve ona karşı tutumumuz
21.03.2021

 
Obezite, yeme bozuklukları, beden algısı, açlık tüm dünyada kocaman bir karmaşa olan ve mesleğimde en çok dikkat çeken kısım obezite olduğunda, yorum yapılan cümleleri sıklıkla duymaktayım.

Muhakkak kilo vermeye uğraşan bir insana; kilo problemi olmayan bireyden bu cümleyi sık sık duymuşsunuzdur. “Ne var canım, az ye çok hareket et ne olacak, sen de veremiyorsun şu kiloları, takma kafana” gibi gibi karşı tarafı etkileyen kişilerin beslenmelerine gelen yorumlar görülüyor ki kişileri hiç iyi de etkilemiyor.

5-10 kilo verince lütfen tüm beslenme bilimini çözmüş gibi davranmayın, beslenme bilimsel bir yoldur. Sanırım çözebilseydik obezitenin bu kadar yaygınlaşmasını engelleyebilirdik.

Beslenme sürecini bir “diyet listesi” ve “bir dönemlik” bir şey olarak algıladığınız sürece bunun için kurtulamayacağınızı size söylemek istiyorum.

Kilo problemini etkileyen onlarca faktör var, genetik altyapı, alışkanlıklar, zevklerimiz, yaşadığımız çevre, kan tahlilimiz bunları gözardı ederek internetten bulduğunuz bir listeyle de bu iş çözülmez.

Eğer bir beslenme bozukluğunuz ve çözemediğiniz bir kilo probleminiz varsa bir uzmanla çalışmalısınız, farkındaysanız uzmanla çalışmalısınız dedim yani diyet listesi alıp hayatınıza devam etmek değil, lütfen sürdüremeyeceğiniz hiçbir şeyi yapmayın.

Etrafa gelince; etkilendiğiniz fikirleri karşı tarafa sunmak her zaman en doğrusudur, “ben bu konuda konuşmak istemiyorum” sözü ile size gelen beden yorumlarına cevap verebilirsiniz.
Öğrenilmesi gereken uzun bir süreç, lütfen kendinize aylık hedeler koymayın, kendinizi sevin, duygularınızla, düzeninizle yeni alışkanlıklar edinmeye başlayın, başlamak için X günün gelmesine gerek yok, her gün bir değişiklik bütün hayatınıza bir perspektif oluşturur.

Bu yüzden sürdürülebilir alışkanlıklar kazanmak için bir yerden başlamanız gerekiyor, bunun için bir şeylerin olmasını beklemeyin, bugün içtiğiniz suyun farkındalığını oluşturarak başlayabilirsiniz veya evden işe yürüme gidip gelebilirsiniz, gün içerisinde kendinize yarım saatlik aktivite süreleri bırakabilirsiniz, böylelikle bu durumların hepsini çözeceksinizdir.

Bir uzmandan yardım alarak ilerlemeyi ihmal etmeyin, sağlıklı günler.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap