SON DAKİKA
SON DAKİKA


Diyetler neden başarısız olur?
22.11.2020

Sürekli diyetlere girip kilo veremeyip vazgeçip tekrar diyet yapanlardan mısınız?

Eğer böyle bir bireyseniz yazacaklarıma kulak asın derim…

1-Yüksek hedefler koymak: 1 ayda 10 kilo vereceğim gibi ulaşılması zor hedefler koyarak, tarih yaklaştıkça gerçekleştirilemeyen hedef motivasyonunuzu bozabilir. Vücudunuzu böyle bir strese sokmanıza gerek yoktur, elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterin.

2-Dönemsel diyetler: Belirli bir dönem yapılan ve sınır konulan diyetlerdir… 2 aylık, 3 aylık, 1 aylık şeklinde, kesinlikle sürdürülebilirliği olmayan ve kısa süreli su atmaya yönelik diyetlerdir.

3-Tek tip diyetler: Patates diyeti, su diyeti, elma diyeti gibi tek bir besinle yapılan diyetlerdir. Diğer gıdaların vitamin ve minerallerinden yoksun kalarak tek bir besinden fayda bulmaktır, çok yanlış bir uygulamadır. Bu tarz diyetler, metabolizma hızına bir fayda sağlamayarak vücudunuza halsizlik ve güçsüzlük verebilir.

4-3 günlük, 7 günlük detoks gibi programlara inanmak, vücudunuzda bir kilo problemi varsa bunu sürdürülebilir bir beslenme ile çözmeniz gerekmektedir, diğer programlar bu kilo problemini çözmez, aksine daha büyük problemlere sebebiyet verir.

Kilo problemi olan bireylerin beslenme programlarına sadık kalarak, uzun vadeli sürdürülebilir beslenme programı uygulamaları gerekmektedir. Sürdüremeyeceğiniz hiçbir liste size fayda sağlamayacaktır. Beslenme programlarınızı bir uzman ile görüşerek, sürdürülebilir sağlıklı beslenme metodları ile oluşturun.

Sağlıklı günler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap