SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çocukluk Çağında Beslenme
15.08.2020

 
Çocukluk döneminde kazanılan alışkanlıklarımız hayatımız boyunca bizimle gelen ve yaşam tarzımızı belli eden davranışlarımızdır. Çocukluk döneminde obezite ülkemizde de gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle ailelerin çalışma tempolarından kaynaklı çocuklarına vakit ayıramadıkları için hep pratik ve yüksek yoğunluklu yiyecekler tüketmesi çocukluk obezitesine sebep olmaktadır.

Burada çocuğu mutfağa dahil edip, onun kendi beslenme düzenini oluşturmasını, neyi sevip sevmediğini algılamasını bilmesi çok önemlidir. Her gıdanın sağlıklı alternatiflerini yaparak çocukların damak tadlarını farklı lezzetlerle buluşturabiliriz.

Çocukları fiziksel aktivitelere dahil edip, çocuğun sevdiği sporları bulup bunlara dahil etmek çocuğun zihinsel ve fiziksel gelişimi için önemlidir.

Evde olan çocuklarımız için de iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. Yağlı kızartmalar yerine tam buğday unlu krepler yapabiliriz.

TARİF;

 2 yumurta
 1 su bardağı süt
 Hamur kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 1 tutam tuz
 10 yemek kaşığı tam buğday unu

Yumurta çırpıp süt eklendikten sonra kuru malzemeler ardından: peçete ile yağladığınız tavayı ısıtıp pişirmeye başlayabilirsiniz.

PORSİYONLAMA:

Toplam 8 parçaya bölebilirsiniz.

Böylelikle 2 adet krep:

1.5 dilim ekmek + 1 porsiyon et grubu olarak değişim yaparak tüketebilirsiniz.
 2 adet: 170 kalori yanına yeşillikler  + 1 porsiyon peynir + 1 tatlı kaşığı bal ile yaklaşık olarak 350 kalorilik sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı hem kendinize hem çocuklarınıza hazırlayabilirsiniz.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap