SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bebeklik Döneminde Beslenmede Blw Yöntemi
19.09.2020

 
Beslenme bebeklik dönemimizden bu yaşımıza kadar temel gereksinmemizdir. Bebeklerde en yaygın uygulanan yöntem ise 6.ayda bebeklere blw yöntemi ile ek gıdaya geçiştir.

Doktorun önerisiyle blw yöntemine geçilebilir.

Nedir blw yöntemi; Kendi Kendini Besleme (Baby Led Weaning): Burada iki yöntem öne çıkıyor; kaşıkla besleme ve bebeğim öncülüğünde beslenme, bu süreç öncellikle yemeğin hazır olup ailesiyle birlikte yemek zamanları masaya oturması ve yemesiyle başlar.

Başlangıç olarak püreler ile başlanarak bebeğin beslenmesi oluşturulur.

Yemeği ne kadar hızlı yediği önemli değildir önemli olan zevk alarak tüketip tüketmediğidir.

Birçok beslenme yöntemi olan bebeklerde beslenmenin en iyi kararını doktoruna da danışarak aile vermelidir, blw’den en çok kaçınılan nokta sabredememek ve ortalığın çok dağılması aşikar oluyor, sabırlı olarak

bebeğin kendi gelişimini oluşturmak için blw yöntemi denenebilir.

Blw Yöntemine Nasıl başlanmalı?

Bebeğin rahatça oturabildiği, besinlere ulaşımının kolay olduğu bir mama sandalyesi ve kollu önlükler ile blw’ye kolayca başlanabilir. Öncelikli olarak havuç, kabak, salatalık gibi tutması kolay yiyeceklerle başlanarak

ardından püreleri yapılarak bu süreç başlatılır.

Bu yöntemdeki avantaj çocuk kendi isteklerine göre besinleri seçerek, besinleri daha yakından tanımaya başlar ve kendi seçenekleri doğrultusunda bu süreç ilerler.

Anneler beslenme konusunda ne yapacaklarını bilemeseler de bizim toplumumuzda oluşan kaşıkla bebeğin/çocuğun arkasından koşmak doğru bir davranış değildir, aynı zamanda elbette tüm kontrolu çocuğa bırakmakta doğru değildir.

8 ay üst bebekler için hem blw beslenen hem normal beslenen bir tarif önerisi ise şu şekilde yapabiliriz:

Fırında kabak mücver

Malzemeler:

•3-4 kabak + 1 havuç
•1 küçük patates
•Dereotu, maydanoz
•3-4 yumurta (alerji söz konusu ise sadece sarısı) •Tuzsuz peynir
•Tam buğday unu
•Buğday ruşeymi
•Zeytinyağ
•Çay kaşığının ucuyla karbonat

Hazırlık aşaması:

Kabak, havuç ve patatesi rendeliyoruz, suyunu iyice sıkarak büyük bir kaba alıyoruz. Diğer tüm malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz, unu göz kararı olarak ne çok katı ne çok sıvı bir hamur elde edene kadar koyuyoruz.

Borcama güzelce yayıp 170-175 derecede 35-40 dakika kadar pişirip, ılıdıktan sonra çubuk şekillerinde keserek bebeğinizin eline verebilirsiniz.

Hem sizin hem bebeğinizin tüketebileceği sağlıklı bir alternatif olan kabak mücver, bebeklerin lif alımıyla birlikte blw yöntemiyle beslenmesine de uygun bir besin haline geliyor.

Tüm bebeklerin sağlıkla büyümesi için beslenmesine özen göstererek ilerlemekte çook büyük fayda var.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap