SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bağışıklık sistemi için beslenme önerileri
13.12.2020

Zorlu günlerden geçerken, çoğu kişinin yakalandığı ve vaka sayılarının artmasıyla daha da korktuğumuz covıd-19 ile mücadele, bu hastalığa yakalanmadan aslında alınması gereken önlemlerden bahsedecek olursak tabi ki öncelikle, evde kalmak, kendimizi olabildiğince izole etmek ve sosyal mesafe + maske başta gelmektedir.

Beslenme konusunda ise, çalışmalar gösteriyor ki fazla kilo ve benzeri hastalıklar covid-19 ile temasımızı daha da arttırıyor. Fazla kilo bağışıklık sistemimizi düşüren bir durumdur, bu noktada ideal kiloda ve sağlıklı beslenmeye çok özen göstermemiz gerekmektedir.

Bağışıklık güçlendirmek için; düzenli bir beslenme rutinine sahip olmak, düzenli fiziksel aktivite yapmak ve düzenli uyku düzeni çok önemlidir.

Beslemenizde olabildiğinizce paketli gıdalardan kaçınarak, ev yapımı ve mutfakta daha fazla vakit geçirdiğiniz alanlar oluşturmaya gayret göstermelisiniz.

Yeterli miktarda sebze-meyve tüketimine önem göstermekte fayda var.

Bu dönem en çok sorulardan biri takviyeler hakkında oluyor. Bu dönem için yapılan araştırmalar gösteriyor ki Covıd-19 pozitif ve serviste yatan çoğu bireyin D vitamini seviyelerinde azlık mevcut, bu noktada D vitamini eksiliğiniz veya değer düşüklüğünüz mevcut ise doktor/Eczacı tavsiyesi ile D vitamini takviyesi alabilirsiniz.

Bir nokta ise C vitamini; günlük olarak düzenli sebze meyve tüketerek C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz, günde iki portakal tüketimi veya turunç meyveler, yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi ile bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Günlük olarak tüketeceğiniz bir-iki kase probiyotik mikroorganizma içeren yoğurt tüketimi, bağırsaklarınızın mikrobiyotası için iyi olacaktır, öğünlerinize Kefir içeceğini de ekleyebilirsiniz.

Günlük yeterli su tüketiminizi aksatmadan, haftanın üç-dört günü fiziksel aktivite yapmaya gayret göstermeniz sizin için iyi olacaktır.

Bu süreci en yakın zamanda atlatmak dileğiyle, beslenmenize ve sağlık örgütlerinin yapmış olduğu önlemler doğrultusunda dikkatli olarak bu süreci atlatmak dileğiyle.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap