SON DAKİKA
SON DAKİKA


İki şehrin hikayesi
22.05.2019

İnsan aynı anda iki şehirli olabilir mi , benim gibi çocukluk ve gençliğinizi Samsun’da geçirdiyseniz; sonrasında da Trabzon’da yaşayıp, yaşlanıyorsanız ve bu şehrin ekmeğini yiyorsanız iki yere de ait olursunuz. Hem Samsunluyum hem de Trabzonluyum diyebilirsiniz. Birinin ilerlemesini gururla izlerken , ötekinin haline içiniz yanarak üzülürsünüz.

Bir Samsun’ lu olarak yaşadığım Atatürk şehriyle gurur duyuyorum. 19 Mayıs şehriydi, Atamızdan armağandı ve adına yakışır şekilde de  ilerledi , güzelleşti. Çocukluğumuzda  göremediğimiz sahil şeridi şimdi şehrin doğusundan batısına kadar sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklerde kullanım için park alanı olarak tasarlandı. Ulaşım sorunu çözüldü, göç aldı büyüdü , büyüdükçe güzelleşti. Atamızın milli mücadeleyi başlattığı şehirdi ve şenlik havasında geçerdi özellikle 19 Mayısımız. Aynı çoşkunun hala yaşadığını görmek çok güzel.

Bir Trabzon’ lu olarak da yaşadığım şehri ve insanlarını seviyorum. Trabzon fanatikliği bulaşıcı olsa gerek. Bu kadar doğal güzelliği barındırmasına, kültürel bir yapısı, köklü bir tarihi geçmişi olmasına rağmen  hala bir kültür şehri olamaması, şehrin tarihi dokusuna ait ne varsa teker teker silinmesi, sahip çıkılmaması çok acı. Yeşillikler içindeki bir şehrin beton yığını haline gelmesini seyretmek üzücü. Denizle bu kadar iç içe olup, sahilinin kullanılamaz oluşu bunun yanısıra gençlerimizin çoğunluğunu sporla, sanatla buluşturmamamıza üzülüyorum. Var olan imkanlar kısıtlı en basit örnek bir milyona yakın nüfusu olan bir şehirde bir çok yüzme kulübü olmasına rağmen kullanılabilecek bir tane havuz var. AVM’ lerde boş vakitlerini geçiren bir nesil yetişiyor ne yazık ki. Konserler , sergiler , tiyatro gösterileri için kullanılacak donanımlı bir kültür sanat merkezinin olmamasına üzülüyorum. İnsanımızı şiddeti ve öfkesiyle değil , doğruluğu mertliği ile tanıtamadığımıza üzülüyorum. Yetiştirdiğimiz değerlerimize sahip çıkamıyor oluşumuza ve en çok da şehrimizin siyasete alet edilmesine üzülüyorum. Doğasıyla, tarihiyle, kültürel zenginliği ile, insanıyla şanlısın kentine sahip çık  Trabzon...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap