SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kadın cinayetleri
4.01.2020

Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin,

— demeğe de dilim varmıyor ama

   kabahatın çoğu senin, canım kardeşim..!

 

Nazım Hikmet

 

Attığım başlıktan da biraz utanıyorum ama biraz sonra birlikte değiştirme umudu barındırıyorum içimde. Hikaye şöyle bitiyor: Bir kadın sokakta saldırıya uğruyor ve gidip bağımsız yüce Türk Mahkemelerine şikayet ediyor. Mahkeme başkanı yargıç kendi düzeninin yetiştirdiği saldırgana değil de o bir kadına soruyor:

- Niye saldırdı sana? Kadının vermek zorunda bırakıldığı yanıta iyi bakın Allah aşkına:

- Üstelik montum vardı, her yerim kapalıydı... Lütfen bir kere daha iyi bakın. Senin düzeninin yetiştirdiği o saldırganın hiç bir suçu yoktur hakim bey! Tek suçlu sensin. Evet böyle bir ülkede yaşıyoruz işte. Yanlış yerdeysek ki kesinlikle öyle görünüyor; demek ki buraya geldiğimiz bütün yollar yanlıştı. Bunu söylemek için çok okumuş çok bilgili olmaya gerek yoktur. Hele hele her akşam televizyonlarda saçmalayan o aydınlardan olmaya hiç gerek yoktur. Doğru yollardan yanlış yerlere gidilmeyeceğini bilmek yeterlidir. Yani hikaye yanlış yazılmıştır. Gelin birlikte yeniden yazalım sevgili kadınlar.

 

İlk önce cinayetlerin adını doğru koyalım lütfen. Cinayetin erkeği dişişi yoktur. Cinayet cinayettir... İkincisi, adında KADIN olan bütün derneklerinizi ve örgütlerinizi kapatalım. Üçüncüsü ve en önemlisi; bütün siyasi partilerde sizleri oyalamak için erkeklerin kurmuş oldukları kadın kollarını omuz başlarından keselim. Sayın Tansu Çiller kadın kollarından başbakan olmamıştır. Şu anki CHP Trabzon’un başarılı İl Başkanı Sayın Güzide Önsel Uzun (üstelik Trabzon gibi bir yerde) ve daha niceleri kadın kollarından gelmemişlerdir. Bir şey daha var ama demeğe dilim varmıyor işte. Hepiniz değil ama çoğunuz suçlusunuz. “Kız çocuklarının okuması caiz değildir” diyen erkeklerin “başörtülü bacılarımızı okula almadılar” hikayesine oy veriyorsunuz 17 yıldır. Siz oy vermeseydiniz kendi barajlarında boğulacaktılar. Zaten ne yüzmeyi biliyorlar ne cirit oynamayı...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap