SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yetenekli olanlar kazandı
27.12.2020

Derbi maçın galibi kim olur diye sorduğumuzda yorumcular dahil 2 takımı da favori gösteremiyordu. Trabzonspor’u durdurmak için Nwakeme’yi durdurmak gerektiği biliniyordu. Oyunu iki takımda 2. bölgede karşılayarak oyunu orta bölgeye sıkıştırıyorlardı. Zaman zaman oyunda gelgitler oldu.  Trabzonspor bir bölümde oyunu kendi sahasında kabul etti. Galatasaray baskı yaparken kendi bölgesinde geniş boş alanlar bırakıyordu. Trabzonspor’un bu alanları kullanması bekleniyordu. Bu süreç fazla sürmedi ama. Orta sahadaki oyunun sıkışmasıyla Galatasaray o bölgedeki oyuncularının daha yetenekli olmasının avantajıyla daha etkili oluyordu. Bu oyuncu kalitesi Galatasaray’ın daha çok topa sahip olmasını sağlıyordu. Oyunda ne yaptıklarını biliyordular. Trabzonspor’un kenar oyuncularından Yusuf’un bu kadar yetersiz görünüşü beni de şaşırtmıştı. Nwakeme ise istediği alanları bulmasına rağmen beklenilen etkiyi gösteremedi. Oyunun iki tarafında da olması fiziken kendini yoruyordu.

Galatasaray oyunu kaleden kurmaya çalıştı. Böylece topa daha çok sahip oluyorlardı. Trabzonspor ise kaleci Uğurcan’ın paslarıyla rakibine avantaj sağlıyordu. Dengeli geçen ilk yarının son dakikasında Trabzonspor kendi kalesinde golü görünce 1-0 geriye düştü.

İkinci yarıda Galatasaray 1-0’ın avantajını kullanarak oyundaki üstünlüğünü devam ettiriyordu. Bu oyunu izlerken Trabzonspor oyuncularının havlu atmış görüntüsü gözden kaçmıyordu. Galatasaray, oyuncularının yetenekli oluşuyla sahanın tüm alanını etkin kullanıyordu. Galatasaray 2’nci golle rahatlamıştı. Her iki teknik adama baktığımızda Fatih Terim’in dersine daha iyi çalıştığını gördük. Zamanı nasıl kullanacağını bize gösterdi. Avcı ise yenilmesine rağmen ilk defa takımının topla oynamaya çalışmıştı. Fakat Galatasaray kadrosunun yeteneği öne çıkmıştı. Galatasaray’da Donk en başarılı oyuncuydu. Hem geçit vermedi hem de geriden oyun kurdu.

Trabzonspor’un savunma probleminin çözüldüğü söyleniyordu. Bugün 7 savunma oyuncasına rağmen 2 gol yenilmesiyle ne kadar başarısız olduğu ortaya çıktı. Orta sahanın yetersizliği de belli. Forvet oyuncularını ise görüyorsunuz. Kim transfer ettiyse ortaya çıkıp sorumluğu almalı.

Ekuban derbi maçları öncesi sürekli sakatlanıyor. Sebebini çözemedim. Bu oyuncumuz ne zaman takıma faydalı olacak?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap