SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor'da netice iyi ama ya futbol!
20.10.2019

Trabzonspor oyuna başlamadan önce taraftar İstiklal Marşı ve asker selamıyla coştu. Bordo-mavililerin üstün oyununu da izledik. İki teknik adamın oyun tarzı aynıydı. Uzun toplarla gol bulmayı hedeflemişlerdi. Trabzonspor, orta sahasındaki Sosa’nın önderliğinde topu daha iyi, daha garantili kullanıyordu. Bu oyun tarzıyla Trabzonspor’da oyun hakimiyeti Sosa ile gerçekleştirildi. İlk gol de böyle oldu. Sturridge’in harika vuruşu ev sahibi takımı öne geçirdi. Trabzonspor’un bu oyun tarzı karşısında Antep’in defans hataları da görüldü. Bu eksiklerden faydalanarak Sörloth’un iyi çıkışı ve defansın hatasıyla durum 2-0 oldu. Bu skordan sonra Trabzonspor’da oyun mantalitesi değişti. Ne top kazanabildi ne de oyun becerisi gerçekleştirebildi. Antep ise çabuk oyuncularıyla rakip kaleye geldi. Beceriksiz oluşları ve şansları sonucu değiştirmedi. Diğer taraftan baktığımızda iki takım da golü öndeki iki adamla bulmaya çalıştı. Ancak destek arkadan gelmeyince fazla pozisyon da üretemediler. Bu oyun tarzı karşısında iki teknik adam da becerilerini ortaya koyamadı.

İleride Nwakaeme, Sturridge ve Sörloth sahada var mıydı yok muydu belli değildi. Bu anlayışla Trabzonspor’un geri dörtlüsündeki güç ortaya çıkıyordu.Trabzonspor’da netice iyi ama oyun kalitesi bakımından aynı şeyi söyleyemeyiz. Bu nereye kadar?

İkinci yarı Antep maçta dengeyi kurdu. Ofansif oyunu ile rakibe zor anlar yaşatıyordu. Trabzonspor mücadele gücüyle kazandığı toplarla pozisyon üretiyordu. Nasıl mı? Gaziantepspor’un arkası öyle boşalıyordu ki...

Hele Sosa’nın attığı gol Trabzonspor’un şansıydı. Ev sahibi takım rahat nefes alabildi. Oyunda disiplin, sistem, oyun planı olmadığında sonucu yakalayamıyoruz. Gaziantep maçına baktığımızda Trabzonspor’u iyi görmedik.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap