SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor yine aynı modele takıldı
9.03.2021

 
Avcı’nın maçtan önce konuştuğu modern futbol ile gündelik futbol eşleşmesi idi. Doğruydu da… bugün Alanyaspor hakikaten Avcı’nın dediği gibi seyrederken modern futbol izledik. Sahayı tam anlamıyla enine boyuna kullanmayı biliyordular. Zamanında tek pas, zamanında topa sahip olarak kullandıkları olumlu paslarla bir Alanyaspor… Nasıl defans yapılır, nasıl hücum yapılır biliyorlar. Oyundaki ekonomik oyunu yer tutmalarını da kullanmasını biliyordular. Başarılı pozisyon üretmek daha doğrusu oyuna nasıl yakışıyorsa Alanyaspor’da bu görüntüleri izledik.

Bravo Çağdaş Atan’a. Kendisini kutlamak gerekir. Gelelim Trabzonspor’a; oyun disiplini uygulanmakta başarılı görülüyordu. Trabzonspor’un oyun içinde yapılacak her olayda yapılması gereken ne varsa yapılamayanları görüyorduk. Tabii ki Avcı geldikten sonra Trabzonspor geriden gelip iyi bir oyun sergileyerek gözümüzde Trabzonspor’u üst seviyelerde görüyorduk. Ama biz Trabzonspor’u rakibine baskı kurup, rakibini kendi alanına sıkıştırıp pozisyon vermeden pozisyon üretip sonuç bekliyoruz. Trabzonspor, bugün devre arasında aldığı oyunculardan Bakasetas’ın oyundaki görevi ne? Santrafor arkası olarak oynattığımız Bakasetas kendi alanımıza gelip defansa destek vereceğine hücumda topa sahip olup organize edip takıma hücuma çıkartmaktı. Bakasetas’ın bu anlayışla alkışlamamız gerekir. Beklentilerimiz hayal çıktı. Şimdi iki takıma bakıyorum aralarında kalite olarak bir fark göremiyorum. Trabzonspor’da Avcı performansı yüzde 60’da takıldı kaldı. Biz Avcı’dan daha çok üretkenlik bekliyoruz.

Bugün oyundaki forvet oyuncularımızın sahadaki performansları sıfırdı. Hoca ne istedi ne ürettiler? Bunları görmek gerekir. Bu 3 oyuncumuzun performanslarının düşük oluşu tabii ki Çağdaş Atan’ın oyun planından kaynaklıydı. Orta sahaya aldığımız Berat, Trabzonspor’a ne amaçla alındığını merak ediyorum. Buna Yunus Mallı’yı da eklemek gerekir. Trabzonspor pozisyon üretemeyince uzaktan şutlarla gol bulmayı deniyordu. Avcı’nın elindeki kadronun yetersiz oluşunu tabi ki görüyoruz. Avcı’dan beklentimiz bu kaliteyi biraz daha yukarı çıkarmasıdır. Düşünün Alanyaspor’un en kaliteli ismini transfer ettik. Ona karşın Alanyaspor’un başarılı performansı Trabzonspor’u mağlup etti.





 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap