SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Şampi-yon gibi
9.02.2020

Fenerbahçe galibiyeti Trabzonspor’a morallerinüstünde bir sevinç yaşattı. Aynı performansı Gençlerbirliği maçında da galibiyet ile devam ediyor. Gençlerbirliği teknik sorumlusu Hamza Hamzaoğlu, Trabzonspor’u iyi analiz etmiş. Trabzonspor gibi güçlü bir takıma oyunu rakip alanda kabullenerek yani 3’üncü bölgede oyununu sergilemeye çalışıyordu. Belli bir süre Gençlerbirliği’nin oyunu kontrol etmesiyle Trabzonspor kalesinde pozisyonlar üretmeye başladı. Oyunda ki hakimiyetini de kendi elinde tutarak gol bulamaya çalışıyordu. Zaman ilerledikçe Trabzonspor, oyunda dengeyi sağlamaya çalışıyordu, sağladı da. Trabzonspor zaman zaman Gençlerbirliği’nin verdiği defans hatalarından da bir türlü pozisyon üretemedi.

 

Burada Hüseyin Çimşir’e sormak gerekir. Deneyimli, tecrübeli oyuncuları oynatmak doğru bir karar ama hiç düşünmediği şu gerçek de var. Oynattığı oyuncuların defansif yönleri var mı? Bu soruyu sormak gerekir. Çünkü oyunda ki dengeyi bulamamasındaki sebep buydu. Sosa, Guilherme ve Mikel’in maçtaki kötü oyunları göze batıyordu. Ve yine sormak gerekir Trabzonspor’un gol bulmak için bir oyun planı yok gibiydi. Defanstan atılan uzun paslarla gol arayışına girdiler fakat olmayacak olan bir iş. Bunları teknik heyetin görmesi gerekir. İkinci yarı ise oyunda iki takım da ilk yarıdaki gibiydi.

 

Oyun disiplininden koparak bireysel aktiviteler ön plana çıkıyordu ve sahada boş alanlar oluşuyordu. Oyuncuların bloklar arası mesafeleri açılınca her iki takım da pozisyon üretmeye başladı. Burada oyuncu kalitesi de gözüküyordu. Teknik heyete sormak gerekir sağ kulvarda oynayan Guilherme ikinci yarı ise santrafor arkasında oynuyordu. Yine Nwakaeme ise sağ kulvara oynuyordu. Sörloth ise kenarları kullanmaya çalışıyordu. Bu anlayış bana göre yanlıştı. Trabzonspor golü bulmak için ölü toplarla uğraşıyordu. Bir de hakeme gelelim verdiği karar tartışılır. Gözü ile gördüğünü veremeyerek VAR’a gitti. VAR’da da olayı çözemedi. Kararsız kaldı ama şükürler olsun ki lehimize çaldı. Yine hakeme seslenmek istiyorum. Bu hakemler sezonu nasıl tamamlayacaklar? Gözü ile gördüğüne VAR’a gitmeden emin olamıyorlar. Göremiyorsan hakemliği bırak. Örnek Sörloth’un dışarı atılışında VAR’a gitti yine göremedi. Gördükleriniz kadarı ile görmediklerinizi de birileri görüyor. Trabzonspor Şampi-Yon gibi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap