SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Doludizgin
9.02.2021

Süper Lig’de ‘varım’ diyen Trabzonspor, Malatyaspor karşısında aldığı 3 puanla hem taraftara hem camiaya ümit verdi. Artık Trabzonspor Süper Lig’in şampiyon adaylarından biri. Oyuna her iki takım da isteksiz ve arzusuz başladı. İki takımın da mücadelesi zayıftı. Baskıda eksikler görülüyordu. İki takım oyuncuları da ikili mücadeleden kaçınıyordu. İsteksiz oyuna rağmen iki takım da gol bulmaya çalıştı.

Trabzonspor, oyuna beklemediğimiz bir değişiklikle başladı, sağ bekte Hüseyin Türkmen görev aldı. Hüseyin o mevkinin kriterlerini bilmiyordu.

Trabzonspor’un orta sahadaki oyuncuları oyunu bir türlü kontrol altında tutamıyordu. Sadece defansın içine çekilip geriyle pas alışverişinde bulundular. Hücumla iletişimleri yok gibiydi. Malatyaspor’un Zeki ile kullandığı duran toplarda Trabzonspor defansı müdahalelerde pek de başarılı olamamasına rağmen neyse ki gol yemedi.

Trabzonspor hücuma hep 3 kişiyle çıkıyor. Geriden ve orta sahadan sağlıklı bir destek verilmiyor. Bu isteksiz oyuna bu handikaplar da eklenince ilk yarıda bir türlü gol sesini duyamadık.

İkinci yarı aynı tempoda başlayan maçta geçen hafta 3 puanı getiren Bakasetas 55. dakikada attığı golle Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Trabzonspor aynı alışkanlığını golden sonra sürdürdü. Golden sonra takım her zamanki gibi geriye yaslandı. Bu, Trabzonspor’a hiç yakışmıyor. Rakip olağanüstü bir takım değil. Bu kadar geriye çekilmenin manası nedir? Hücuma çıkarken artık 3 kişi de değil 2 kişi ile çıkıyordu Trabzonspor. Allah’tan kalemizde gol yemiyoruz. Ama bu ne kadar sürer? Abdullah Avcı bu golden sonra baskıya ne zaman reaksiyon gösterecek?

Orta sahanın yetersizliği ilerisi için ışık vermiyor. 75. dakikada nihayet Avcı’dan bir hamle gördük. Diziliş 4-4-2’ye döndü. Bu da Trabzonspor için faydalı oldu.

Nwakaeme ve Ekuban’ın kenar oyunundaki yetersizliği göze çarpıyordu. Berat da oyuna yeterli destek sağlamıyor. Bunlara önlem gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap