SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sonuca aldanmayın Trabzon kötü oynuyor
27.09.2020
Trabzonspor puan kaybettikçe, transferlerle ‘çare’ üretmeye çalışıyordu. Transfer yapılırken, hangi kriterlere uyuldu? Kim ve kimler tarafından yapıldı? Teknik patron mu? Başkan mı? Menajer mi? Scout ekibi mi? Tartışılacak bir konu!
Trabzonspor oyunu ilk bölümde bir türlü rakip sahaya yıkamadı. Orta sahada geriye oynamayı tercih ediyordu. Malatyaspor’un az da olsa oyunda üstünlüğü vardı. Ama beceri ve yetenek eksikliği olunca, Malatyaspor bir türlü golü bulamadı. Zaman zaman Trabzonspor rakip kaleyi zorladı. Köşe vuruşundan Trabzonspor, Malatyaspor’un defans organizsayonunun yetersiz oluşu nedeniyle Afobe golü buldu. Skoru lehine çeviren Trabzonspor, oyundaki üstünlüğünü ele geçirip poziyon üretmeyi denedi. 

Bordo-Mavililer Malatyaspor’un bu kadar yetersiz oluşunu bile kullanamadı. Düşünün sağ bek, orta sahanın az ilerisinden orta yapıyor, Trabzonspor gol kazanıyor. Bir futbolcu oyuncu nerede duracağını bilemiyorsa, nasıl futbolcu oluyor? Ben anlamıyorum! 

Düşünün ki bu tür oyuncular Malatyaspor’da forma şansı bulabiliyor. 3’üncü gol de aynı şekilde oldu. Böyle defans evlere şenlik. Trabzonspor’un olağanüstü oynamasına gerek yok zaten rakip sana o şansı veriyor. 
Trabzonspor, oyunu ilk yarının uzatmalarında 3-0 yaptı. İkinci yarı ise Trabzonspor, oyunun başlangıcında hafif de olsa üstünlüğü yakalamaya çalıştı ve yakaladı.
Nwakaeme’nin kaçırdığı golden sonra Trabzonspor  sahada var mı yok mu belirsizdi. Düşünün Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür’ün görevinin ne olduğunu merak ettim. Teknik sorumlu bu oyuncuya ne görev verdi?
Aynı şekilde Nwakaeme’nin görevi neydi?

Bu oyuncuların o alandaki hareketlerini yadırgadık. Bir türlü oyunu dengede tutamadılar. Trabzonspor’un oyun planı bugün Türkiye’deki her takımın denediği bir sistem. Trabzonspor bunu uygulamakta bile zorlanıyor. Hele iki bekimizle birlikte bu iş çok zor! Bugünkü futbolda kenarları iyi kullanamadığınız da oyundaki başarı oranı düşer. Pozisyon üretmekte zorlanırsın! 
Ha bir de şunu söyleyeyim;
Sakın kaleciyi satmayın!
Bugün Trabzonspor ayaktaysa, kalecisine borçludur! Trabzonspor’un bugünkü oyununu beğenmedim. Günümüzün futbolunda, bu tip oyun Trabzonspor’a şampiyonluğu getiremez. Yeni alınacak oyuncuların takıma katkılarının ne olacağını da şimdiden merak ediyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap