SON DAKİKA
SON DAKİKA


Skoru koruma telaşının sonucu
17.12.2018

Son üç maçı kazanan Trabzonspor Beşiktaş derbisini kazanıp şampiyonluk yoluna devam etmek istedi. Oyunun ilk on dakikalık bölümünde Trabzonspor rakibine karşı daha istekli ve arzulu idi. Oyunun ilk yarı sonucunu beklerken Medel yer tutmakta zorluk çekince Rodallega ustalığı ile kaleciye çalım atarak Trabzonspor’u öne geçirdi. Trabzonspor’un rakip alanda zaman zaman baskı dememesi vardı. Bu baskı bölük pörçük gibiydi.

Takım organizasyonu yoktu. Rakip alanda pres yaparken bloklar arasındaki denge çok önemlidir. Üç kişi ile pres yapılmaz. İkinci yarıda Trabzonspor Beşiktaş'ın bireysel hatasıyla ikinci golü attı. Ne yazık ki bu dakikadan sonra Trabzonspor ne olduysa kendi sahasına çekildi, skoru koruma amacına yöneldi. Böylece oyundaki başarısını kaybetti. Teknik heyeti suçlamamız gerekmez. Beşiktaş bu zaman içerisinde oyunda dengeyi kurup pozisyon üretti, zaman zaman sağ ve sol kulvarı iyi kullanarak doldur boşaltla Trabzonspor kalesini ablukaya aldı. Yandan yapılan bir ortada Onazi'nin topu kendi kalesine atması Trabzonspor için handikaptı. Beşiktaş oyuncuları bireysel başarıları ile pozisyon üretiyorlardı. Sosa'nın sakatlanıp çıkmasıyla oyuna giren Batuhan istekli değildi. Bu, Beşiktaş'ın moralini arttırdı. Ve bir gol daha geldi. İyi ki VAR vardı. Bu VAR Trabzonspor’a moral verdi, Beşiktaş'ı oyundan düşürür gibi oldu. Bordo-mavili takımın kadrosu şampiyonluk için yeterli mi bilmiyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap