SON DAKİKA
SON DAKİKA


Skora sevindik oyuna değil
12.03.2020

 
Trabzonspor’da oyuna başlarken kadro değişikliği göze battı. Doğru mu yanlış mı taraftar değerlendirmeli. Yeni Malatya’da ise kadro yetersizliği ortadaydı. Şimdi iki takımın teknik adamına sormak gerekir, oynatmak istediğiniz oyunculardan ne istediğinizi biliyorsunuz? Mesela, nasıl hücum yapılır, nasıl defans yapılır, topa nasıl sahip olunur, nasıl baskı kurulur gibi… Bence oynattığınız oyunculardan ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Bir oyuncu kadrosunun nasıl kurulacağını bile beceremiyorsunuz. Bu kadar kötü oyun oynayan, sahadan ne yapacağını bilmeyen iki takım izledik. Kimin nerede oynadığı belli değil. Oyunu oyunculara bırakarak, oyuncular da nasıl olsa oynuyorlar düşüncesi, doğru değil. İki takımda organize gelişemiyor, bireysel oyuncularıyla gol arıyordu. Düşünün taç atarken Trabzonspor gol arıyor.

Trabzonspor, yer tutmakta sıkıntı yaşayan, defans organizasyonunu beceremeyen Malatyaspor’a bile gol atarken zorluk yaşıyordu. Novak gol atan bir oyuncu, gol atarken seviniyoruz. Gol yedirdiğinde ise nedense üzülmüyoruz. Defansın görevi gol atmak mı, gol yedirmemek mi, bunu göremeyen bir teknik heyet var. Yazık günahtır! Sonuca bakarsak yanılırız. Futbol beni hiç tatmin etmedi, eminim taraftarı da memnun etmemiştir. Böyle kötü oyunu seyrederken üzülmemek elde değil. Bir de bu oyuncu kadroları nasıl organize ediliyor?

Siz böyle yaptıkça bu işi bilmediğinizi de anlayamıyorsunuz. Düşünün bireysel oyunda bile göze batan oyuncu yok. İyi bir Trabzonspor seyretme arzusu içindeyim. İstiyorum ki kahveme oturup zevkle bir maç izleyeyim. Futbol enteresan bir oyundur. Trabzonspor kalecisi eliyle topu 70-80 metre atarak Nwakaeme ile buluşturuyor. Nijeryalının bu golü atamaması da bir endişedir. Netice olarak taraftar seviniyor ancak oyuna değil skora. Ayrıca bu maç, Türkiye’de futbol kalitesinin ne kadar düşük seviyede olmasını da gösteriyordu. Bir de şunu söylemek istiyorum. İnşallah Trabzonspor, Başakşehir’i de mağlup edip şampiyonluk yolunda dev bir adım atar.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap