SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rizespor'u kutluyorum
4.10.2020
Rizespor, kaybettiği maçlardan sonra bugünkü oyunda takımın uyguladığı oyun sistemi ve oyun disiplininden puan kazandı. Rizespor, takım olarak bugün iyi bir strateji oynadı. Takım oyun kontrolünü elinde bulunduruyordu. Alanı kısıtlayarak rakibini oynatmamayı hedefledi. Bir de Rizespor, oyuncuları sahaya enine boyuna yayılarak hem de yeri geldiğinde kapanarak başarılı bir performans sergiledi. Daha önce seyrettiğimiz Rizespor’da ne oyun disiplini ne de oyun planı vardı. Oyuncular kendi düşüncelerini sergilemeye çalışıyorlardı. Bu da başarısızlığın nedeniydi. 

Rizespor’da kenar bekleri kendi bildiklerini uyguluyorlardı fakat bugün daha başarılı bir futbol sergilediler. Defanslar dengeli ve oyun kontrolünü elinde bulundurdu. Oyunda dakikalar ilerledikçe zamanla hatalar oluşmaya başladı. Yer tutmada sorunlar oluşmaya başladı. Erzurumspor, oyundaki hataları yakalayarak Rizespor’a az da olsa zor anlar yaşattı. Teknik sorumlu bu oyun tarzını benimseyerek daha da başarılı olması için tekrar metotlarını uygulamaktan kaçınmasın. Bugün Rizespor’u izlerken keyif aldım. Türk futbolundaki sorun oyun ve sistem disiplinsizliğidir. Teknik direktörler bu sorunu görmezden geliyor. Umarım ilerleyen süreçte bu sorunlar bir çözüme kavuşur. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap