SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rize inişli çıkışlı devam ediyor
30.12.2019

Rize’de stadın dolu oluşu, Rize halkının Fenerbahçe’ye bakışıydı. Rizespor’un ligde ki inişli çıkışlı durumu yine devam ediyordu. Oyunun ilk bölümünde iki takımda verilen görevleri oyun disiplinine uygun uyguluyordu. Oyunda ki mücadeleleri ile birbirlerinden üstün bir taraf gözükmüyordu. Orta sahada ki başa baş mücadeleleri ile gol üretmeye çalışıyordular. Olmayacak bir anda Rizespor futbolcusu Umar’ın top tutmasında ki hata ile Fenerbahçe’nin üstünlüğü başladı. Rizespor kalecisi Gökhan, kaleyi kapatarak kendi tuttuğu bölgeden golü yemesi Rizespor’un 1-0’lık gerilemesi ile sonuçlandı. Rizespor bu kısa sürede kazandığı köşe vuruşu ile bu kez Fenerbahçe’nin defasının yaptığı bir hata ile Atmaca’nın skoru dengelemesine yaradı. İlk yarıda ki oyun Rizespor’un oyunda ki istekli ve mücadeleci oyun tarzını ortaya koyuyordu. Fenerbahçe ise orta sahada ki pas alışverişlerini hatasız bir şekilde uyguluyordu. Buda Fenerbahçe’nin oyunda ki üstünlüğünü belli ediyordu. Fenerbahçe’de Vedat Muriqi’nin oyunda ki gol atmakta ki eksikliği belli oluyordu.

  İkinci yarı ise futbolda yaşanan bir hadise, devamlı görüyoruz, skoru koruma adına yapılıyor.   İkinci yarı, Rizespor oyunu birinci bölgede karşılıyor. Bu görüntüde Fenerbahçe, oyunu rakip sahaya yıkarak ve oyunu kontrolde tutarak pozisyon üretiyordu. Fenerbahçe’de Emre’nin oyuna girmesi ile Sarı Lacivertlilerde ki oyuncuların sahada ki yer konumunun değişimi görülmeye başladı. Belki Rizespor’un şansızlığıydı. Uzaktan atılan top ile Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Bu golden sonra ne olduysa Rizespor birinci bölgeyi terk ederek ikinci bölgeye geçti. Oyunu burada kurmaya çalıştı. Hatta oyun bazında biraz öne bile geçmiş olabilir. Bu değişiklikten sonra Rizespor’un mücadelesi de arttı ve Fenerbahçe savunması zor durumlara düşmeye başladı. Sonuçta Fenerbahçe, Rizespor’a pozisyon vermemek için her oyuncusu ile mücadele veriyordu. Ve pozisyon vermiyordu. Rizespor’da Boldrin’in performansının da düşük oluşu skoru etkiledi. 90 dakikanın sonunda Rizespor toparlansa da beraberlik golünü getiremedi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap