SON DAKİKA
SON DAKİKA


Olmuyor Başkan olmuyor…
20.09.2020

 
Yeni sezona derbi müsabakasından mağlup ayrılan Trabzonspor, acilen transferlere yöneldi. Geçen sezon şampiyonluğu kaybeden Trabzonspor, şampiyonluğun kaçmasının nedeni belliydi. Stoperlerin yetersizliği. Ama gel gör ki yapılan transferler, orta saha ve forvete dayalı olmuş. Stopere hala transfer yapılmadı. Herhalde, Trabzonspor bu yanlışlıkları görmüyor. Bugüne baktığımızda oyuncuların yetersiz olduğu görülüyor. Düşünün o kadar transfer yapıldı. Sahaya sürecek 11’imiz yok.

Yapılan acil transferler bir gün arayla sahaya sürülüyor. Diğer bir problem, Trabzonspor alt yapısıyla ön plana çıkarken, bu alanda da yokları oynuyor. Bir de Trabzonspor’da ki sakatlıklardan bahsetmek istiyorum. Aldığım duyumlara göre Trabzonspor’un kondisyoneri bu sakatlıklardan sorumludur. Neden meydana geldiği araştırılmalı. Diğer bir konu ise hem yönetim hem de teknik heyet, bu yüklemelerin az mı çok mu olduğunu araştırmalı. Trabzonspor oyuna başlarken, sahaya baktığımızda kadronun yetersizliği ortadaydı. Düşünün ki bir gün önce transfer edilen adam sahadaydı. Bu gelen oyuncularda uyum sorunu, oyun planının benimsenmemiş olması sorun oldu. Bu da Trabzonspor’u yetersiz kıldı. Her iki takımda oyuna başlarken geçen hafta aldıkları mağlubiyetten dolayı dengeli oyun sergilemeye çalışıyordu. Trabzonspor, 3 stoperle savunma ile beraber oyuna adapte oluyordu.  Oyunda ki disiplini bozmuyordu iki takımda. Her iki takımda oyunu sağ kulvarda kontrol altına alıp, hücum deniyordu. Ama gol bulamıyorlardı. Yine her iki takımında sol kanatları oyuna adapte olamamıştılar. Sahada varlıkları bile belli olmuyordu. Hele de Trabzonspor’da Abdürrahim’in Nwakaeme’ye yanaşması, hücumda ki şansı sıfırlıyordu. Belki teknik heyet böyle istiyordu.

Ama oyunculara geniş alan vermek, oyuncunun yeteneklerini ortaya koyması için fırsat tanır. Trabzonspor’un defans ve orta sahası oyun disipline uygun oynuyorlardı. Ama gel gör ki forvet, bu dağınıklık, pozisyon üretmekte zorlanıyordu. İkinci yarı her iki takımda da bir değişiklik görülmedi. Oyunda hiçbir takımın üstünlüğü yoktu. Pozisyon zenginliği de yoktu. Oyunun 70’inci dakikasında Sacko kırmızı kart görünce Denizlispor 10 kişi kaldı. Trabzonspor’un oyunda kazanması daha da zorlaştı çünkü Denizlispor tam anlamıyla defansa yönelik bir oyun sergilemeye başladı. Trabzonspor ve Denizlispor’un oyuncu değişikliklerinde ise çıkan oyuncu arasında bir fark yoktu. Bugün taraftar 10 senedir hakemleri suçluyoruz. Asıl suçlanacak insanları görmüyoruz. Trabzonspor kulübünün bir stratejisi bir sistemi olmalı. Bu sistem olmadığı için yapılan yanlışları da görmüyoruz. Sezona hazır başlamayan yönetim sorumsuzca dengesizce transfer yapmaya çalışıyor. Ama kumaş tutmuyor.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap