SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mutluluk taraftarın oldu
26.11.2018

Trabzon’da derbi, herkesin beklediği bir andı. Dev derbide ilk yarıda oynanan futbol, iki takıma da yakışmadı. Bu iyi olmayan oyunun en önemli sebebi, iki takımın bulundukları puan ve ligdeki sıralamalarıydı. İlk yarıda Trabzonspor, sadece 1 tane pozisyon buldu. O da penaltıyla sonuçlandı. Trabzonspor, öne geçme fırsatını tepti. Ancak Trabzonspor oyun üstünlüğünü sürdürüyor, oyunu istediği gibi kontrol ediyor ve pozisyonlar yakalıyordu. Tabi bu arada rakibe de pozisyon vermiyordu. Ancak ilk yarıda beklenen gol bir türlü gelmedi.

İkinci yarı Trabzonspor Fenerbahçe’ye karşı öyle bir performans sergiledi ki Fenerbahçe’nin oyunda hiçbir hakimiyeti yoktu. O kadar kötü bir Fenerbahçe karşısında Trabzonspor çok sayıda pozisyon harcadı. Fenerbahçe gibi bir takımın bu kadar aciz duruma düşmesi ligdeki havayı da değiştiriyordu. Topu tutmakta zorlanan bir Fenerbahçe, kazandığı topları bile aynı güzellikle bizlere ikram ediyordu. Adeta ‘al da at’ diyordu Fenerbahçe. Atılan ilk gole baktığımızda, sağ bek orta atıyor, sol bek gol atıyordu. Çok enteresan. Bir enteresanlık da santrfor Rodallega’mıydı yoksa Novak’mıydı çözemedim. Ama gördüğümüz isim Novak’tı. Çünkü çok fazla pozisyona girmişti. Novak, kendi bölgesini hiçe sayarak çok hücuma çıktı. Sanırım Türkiye’de gol atan futbolunun başarılı olacağını anladı. Bir tarafta da sağ bek Pereira. Öyle pozisyon üretiyordu ki sağ bek mi sağ açık mı olduğu merak konusu. Bir insanın bu kadar gücü olmaz. Hem defansta hem hücumda bu kadar ekonomisi güçlü olan bir oyun göremedim. Ve görünce, hem attı hem yedirtti. Bu tip oyuncular bugün bizleri sevindirebilirler ama yarın için endişe duyuyorum ben. İkinci golde Sosa’nın attığı nefis golü alkışlamak gerekir. Bu Fenerbahçe’nin son dakikalardaki pozisyonları bizleri strese soktu. 2-1’i yakaladılar. Taraftar olarak ben de endişe içerisine girdim. Ha gol yedik yiyeceğimiz bir hal aldık. Bunu düşünmek lazım. Bu kadar üretken bir takımın bu son dakika pozisyonlarında bizlere nefesimizi yok edecek kadar endişeye düşürüyordu. Yine berabere mi bitecek diye. Böyle bir Fenerbahçe’yi inanın ki bir daha yakalayamayız. Galatasaray maçında aldığımız galibiyetin sevincini devam ettiremedik. Bugün aynı şekilde Fenerbahçe’ye karşı aldığımız neticeden dolayı taraftar olarak acaba diye düşünmeye başladım. Sahada var mı yok mu belli olmayan bir Fenerbahçe karşısında bu kadar endişeye düştüysek bunun sebebi araştırılmalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap