SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mucize Beraberlik
23.02.2020

İstanbul’da büyük bir derbi. İki takımında ligde ki gidişatını bu maçtan alacağı 3 puan belirleyecekti fakat iki takımda 1 puana razı oldu. Trabzonspor’un sezon başından beri yaşadığı en büyük sorunlardan biri erken öne geçince skoru koruyamama ve geri yaslanma problemi. Trabzonspor bu sendromu ne zaman aşacak?

Genellikle birkaç oyuncunun geri yaslanma problemini bu kez tüm takımda görüyorduk. Tüm oyuncular, oyunu kendi alanında kabullenmiş, rakibin baskı kurmasına izin veriyordu. Bunu fırsata çeviren Beşiktaş, kanatlarını etkili kullanmaya başlayarak sahanın her iki tarafında da ataklarla öne çıkıyordu. Kendi alanında ki oyunu kabullenen Trabzonspor’da ise Guilherme ve Sturridge’in hem defansta hem hücumda ki rahatlığı ev sahibi ekibin hücumda ki başarısını arttırıyordu ki bu da bol bol pozisyon üretmelerini sağladı. Aslında defans forvette başlar. Forvetimiz defansif görevde başarılı olamayınca oyunda ki tüm hakimiyette Beşiktaş’a geçti. Topa sahip olamayan Trabzonspor, yardımlaşmadan oynayınca inanın ki tabiri caizse rakip takımda önüne gelen topa vursa pozisyon ortaya çıkacaktı. Ama onu da beceremediler.

İkinci yarıda teknik ekipten bir kadro müdahalesi olur diye bekledim fakat oyuna aynı kadro ile başladı. Eğer ki Ekuban değişikliği daha erken olsaydı ve Abdulkadir Parmak oyuna dahil edilseydi belki de daha farklı bir oyun izleyebilirdik. Fakat Ekuban değişikliğinde geç kalınırken Parmak ise hiç oyuna dahil edilmedi. Kötü gidişata rağmen uzun süre oyunda değişiklik yapılmadığına göre teknik ekipte oyundan memnundu saygı duymak lazım. Topa sahip olamazsan oyunda da öne geçemezsin. Maç boyunca hop oturup hop kalktık. Beşiktaş’ın kaçırdığı goller Trabzonspor’a moral veriyordu. Fakat sormak istiyorum bu oyunu Trabzonspor kendine yakıştırdı mı?

Beklenmedik bir şekilde son dakikalarda beraberlik golü geldi ve skoru 2-2 yaptık. Takımda tebrik edilmesi gereken iki isim var birisi attığı şık gollerle Shorloth diğeri ise kalecimiz, evladımız, umudumuz Uğurcan Çakır. Derler ya atanınız tutanız iyi olsun. Bu futbol ile de bir puana şükürler olsun. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap