SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kötü Oyunu Fener Kazandı
26.10.2020

Derbi müsabakalarında her iki takımın başarı oranı eşittir. Ama bugün oynanan müsabakada ulusal ve yerel basında Feneberbahçe’nin büyük üstünlüğü gözüküyordu. Bunun sebebi, Trabzonspor’un kaybettiği şampiyonluktan sonra gelecek için daha iyi hamleler yapmasını bekliyorduk. Bu hamlelerde Trabzonspor geç kaldı. Görünen o ki, yapılan transferler ve teknik heyet yetersiz kaldı. Aynı düşüncede olan Fenerbahçe geçen yıl ki başarısız sezonu telafi etmek için tüm yetkiyi eski oyuncusu Emre Belözoğlu’na bıraktı.


Bugün, olayın başlangıcındaki olan bitenin sebepleri buydu. Bir taraf profesyoneldi diğer taraf amatör. Trabzonspor oyuna başlarken sistemi vardı. Oyunu kendi alanında, karşılama rakibini oynatmama, dengeli ve kontra atak oyununu benimsiyordu. Topu kazandıkları zaman hücumu benimsediler. Fakat gol atma becerisinde biraz eksik kalındı. Ama yine 22’inci dakikada iki F.bahçeli futbolcunun çarpışmasıyla Afobe topu ağlarla buluşturdu ve 1-0 öne geçtik. Oyuncuların mücadeleleri iyiydi ve yardımlaşmaları da başarılıydı. Eksiklikleri neydi diye sorarsanız; oyuncuların yetersizliğiydi. Gol atma hünerleri yoktu…
İkinci yarı F.bahçe’de bir oyuncu değişikliği yapıldı. Sosa çıktı, Cisse girdi! F.bahçe teknik sorumlusu ilk yarıdaki oyunu iyi izledi. İyi bir organizasyonla Trabzonspor’un oyununu ikinci yarıda aynı şekilde oynamaya çalıştı. Bu oyun tarzı F.bahçe’de oyuncuların kaliteli oluşları sahada hücumdaki üstünlükleri ortaya çıkıyordu. Yan toplardaki başarılı organizasyonları Trabzonspor’un defans oyuncularının eksikliklerini ortaya çıkardı. F.bahçe ikinci yarıda zamanında oyuncu değişiklikleriyle oyundaki üstünlüğünü devam ettirdi. Hep eleştiri yapıyoruz; teknik heyetin ikinci yarıdaki Trabzonspor oyununu oturup tekrar seyretmesini öneriyorum.


Çünkü futbolcularının oyun anlayışlarının eksikleri var… İlk yarıdaki oyun disiplini bir anda yok oldu. Herkes kendi bildiğini uyguladı. İlk yarıdaki oyun disiplinini kaybeden Trabzonspor, ikinci yarıda yok oldu… F.bahçe başarılı değildi, F. Bahçe Trabzonspor’un ilk yarıdaki oyun sisteminin uygulaması onları sonuca götürdü. Şimdi taraftar kimi suçlayacak; hakemi mi?, Newton mu?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap