SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kötü futbol iyi sonuç
7.05.2019

Fenerbahçe’de karşısında son dakika golüyle aldığı 1 puana üzülen bir Trabzonspor, bu sezon son dakikalarda çok fazla puan kaybetti. Bunun neticesinde hedeften uzaklaştık.

Kayseri maçının ilk bölümünde her iki takım da paslaşmaları kendi alanlarında benimsedi. Tabiri caizse al gülüm ver gülüm eğleniyordular. Kayserispor, oyuna baktığımız zaman disiplinli bir oyun görüntüsündeydi. Zaman zaman hatalar yapmasına rağmen fena bir görüntü vermedi. 15.dakikada bir hakem düdük çaldı. Bir düdük ile stat ne olduğunu anlayamadı. Bir de baktık ki Trabzonspor lehine frikik verilmiş. Baraj kuruldu. Kalede kaleci o bölgeyi kolluyordu. Sosa vurdu, kaleci topu kendi kalesine attı. Durum 1-0 oldu. Trabzonspor’da oyun disiplini ben göremedim. Yeni kurulan bir dönmeli sistem. Uyduruk bir sistem. Herkes ne yaptığını bilmeden oynuyordu. Böyle bir sistemde rakip o kadar yetersiz o kadar kalitesizdi ki topu tutmakta bile zorlanıyordu. Kazandıkları topları bile Trabzonspor’a ikram ediyordular. Bunları seyretmek bile futbol adına bir zülüm veriyordu bize. 20.dakikada topu tutmakta zorlanan Kayserispor oyuncuları, Trabzonspor’lu oyunculara ‘alın gol atın’ diye ikram ettiler. Rodallega’nın direkten dönen topunu iyi takip eden Yusuf skoru 2-0 yaptı.

2-0’a rağmen oyundan kopmayan Kayserispor zaman zaman Trabzonspor kalesinde tehlikeli ataklar geliştirdi. Orta sahadaki faul atışında Kayserispor’un oyuncusu kendi arkadaşına attığı pasla 5-6 Trabzonsporlu oyuncu oyundan düşürdü. Ve bu atak golle sonuçlandı. Öyle bir sol bek var ki bizde defans oyuncusu mu forvet oyuncusu mu belli değil. Devamlı yazıyorum bu konuyu. Bu teknik heyet bunları nasıl görmez? Bir de kalecimiz bu pozisyonda yememeliydi diye düşünüyorum. Çünkü iyi bir kaleci bu golü yemez. Her iki takımın teknik adamlarına sormak lazım. Oyunu izlerken üzüntü duymadılar mı? Ben tribünde çok üzüldüm.

İkinci yarı her iki takım oyun disiplininden kopunca, oyun bireyselleşmeye döndü. Topu kazanan takım hücuma çıkıyor, geri dönüşleri olmayınca rakip takım topu kazanıp atağa çıkıyordu. Rakipte defans ve forvet oyundan kopmuştu, kimin nerede oynadığı belli değildi. Böylece geniş alan bulan Trabzonspor golleri daha çok buldu. Biraz da tecrübe anlamında Trabzonspor, rakibine oranla daha iyiydi. 63.dakikada Kayserispor golü buldu. Her zaman söylüyoruz bunu, iki stoperin hava hakimiyeti iyi değil, bu zafiyet bir gol daha yedirdi bize. Devamlı söylüyoruz ama kulak veren olmuyor. Golleri hep böyle yiyoruz. Bu golden bir dakika sonra Trabzonspor enteresan şekilde golü buldu. Sol bek santrafor mevkisinde topa sahip olup gol atıyor. Bir teknik adam bunları nasıl görmüyor? Düşünün ki Trabzonspor o atakta topu kaptırsa gol yese durum 3-3 olacak. Teknik heyet bunu nasıl göremiyor anlayamıyorum. Gol olunca alkışlıyor insanlar. Nasıl bir mantık bu? Futbol adına üzücü olaylar. Bir de Amiri diye biri var. Bunu çok aradılar mı? Nereden buldular bunu? Bunun Trabzonspor’la ne ilgisi var? Son olarak ben böyle rezalet bir maç daha izlemedim. Mahalle maçlarından daha çok zevk alıyordum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap