SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz derbisi Trabzonspor'un
24.12.2018

Karadeniz derbisinde Trabzonspor üst sıraları zorlamak, Rizespor ise ligin alt sıralarından kurtulmak için sahaya çıktı. İki takımın da tek hedefi kazanmaktı. Oyunun ilk dakikasında Rizespor, Hosseini’nin hatasıyla yüzde yüzlük bir pozisyon yakalasa da golü bulamadı. Hemen arkasından Rizespor bu kez yüzde 80’lik pozisyon yakaladı. Lakin bu pozisyon da golle sonuçlanmadı. Anladığım kadarıyla Rizespor oyuncuları sahada kendi güvenlerini kaybetmişlerdi. Topa sahip olmakta zorlandılar. Kazandıkları topları iyi kullanamayarak rakibe şans verdiler. Bu dakikaya kadar Trabzonspor’un oyun mantalitesi ve disiplini, taktiksel planı da yoktu. Defans ve forvet olarak görüntü verdi. Bir oyuncu defansın içinde kaybolurken, diğer bir oyuncu da forvetin içinde yok oldu. Sağ kulvarda Kamil Ahmet, Abdülkadir, orta sahanın diğer oyuncusu Yusuf bir kenarda kaldılar. Oyun organizasyonu orada sonuç vermiyordu. Rakip Rizespor’a orta sahada çok boş alan bıraktılar.

O alanları da Rizespor iyi kullanamadı. 23. dakikada Trabzonspor golü buldu. Trabzonspor’un soldan geliştirdiği atakta yaşanan karambol sonucu top Abdülkadir’in önüne düştü. Bu oyuncu da takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarı ise Trabzonspor oyunu kendi sahasında kabullenerek ilk yarıdaki Rizespor’un uygulamasını yapmaya çalışıyordu. Bu 15 dakika sürdü. Rizespor’un baskısıyla oyun devam etti. Rizespor’un bu üstünlüğü devam ederken, 61. dakikada oyunu Trabzonspor rakip sahaya taşımayı başardı, dengeyi de sağladı. Rizespor’un topu oyunda yer tutmadaki yanlışlığı, futbolcuların yetersizliği, Trabzonspor’un gol sayısını arttırdı. Rizespor, Trabzonspor’un kalesinde başarılı pozisyonlar üretmeye devam ediyordu.

Ama yine sonuç bir türlü gelmiyordu. Tabii ki konuk ekibin bu kadar pozisyon üretmesinde Onazi’nin sakatlanıp çıkması etkili oldu. Rizespor o alanı iyi kullandı. Onazi uzun süre sahalarda olamayacak. Ona da geçmiş olsun diliyoruz. Oyuna giren Kucka ise kilo fazlalığıyla, performansıyla gelecek için endişe verici. Oyunun başarılı oyuncuları ise bana göre Abdülkadir, topu kazandığında hem takıma hem de arkadaşlarına doping oluyordu. Rizespor’da ise Umar ve Vedat göze batan oyunculardı. Konuk ekip, bireysel yer tutma hatalarıyla kişisel yetersizlikleri sonrası derbiyi kaybetti. Ekonomik sıkıntılar yaşayan Trabzonspor’un ligdeki yerini alkışlamak gerekir. Bravo Trabzonspor’a diyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap