SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz Derbisi Trabzonspor’un
7.10.2019

Çaykur Rizespor ile Trabzonspor arasında oynanan Karadeniz derbisinin ilk ayağı Rize’deydi. Bu iki takımın karşılaşmasından kimin galip ayrılacağı merak konusuydu. Sezona başarılı başlayan Rizespor, devamını getiremedi. Teknik ekip ve yönetimin bu konuyu ele alıp çözmesi gerekir. Trabzonspor’un ligde ve Avrupa’daki inişli çıkışlı oyunu, taraftarlara umut vermiyor. Taraftarlar tarafından bu durum devamlı sorgulanıyordu.

Oyunun 5.dakikasında Trabzonspor bir gol kaçırdı. Nwakaeme’nin vuruşunu kaleci kurtardı. Bu Trabzonspor’un kaleye ilk şutuydu. Oyunun geneline baktığımız zaman Rizespor, oyunu ikinci bölgede karşılamaya hedef almıştı. Trabzonspor’u kendi sahasına kapatarak oynatmamayı düşünüyordu. Bunu da ilk yarı gerçekleştirdi. Bu oyun karşısında Trabzonspor oyuna bir türlü hakim olamıyordu. Çünkü boş alan bulamıyordu. Rizespor’un baskısıyla bir türlü organize sağlayamıyordu hücumda. Rizespor ise rakibini kendi alanına sıkıştırıp pas alış verişiyle oyunu kontrol altına tutmayı beceriyordu. Bunu da başardı ve 24.dakikada 1-0 öne geçti. Yağan şiddetli yağmur zemini ağırlaştırsa da oyuncuların topa sahip olmasını fazla etkilemedi. Rizespor, oyunu sağ kulvarda paslarla gol bulmaya çalışıyordu. Sol kenar zayıf kaldı. Trabzonspor’da da durum aynıydı. Fırtına, sağ kulvarı kullanarak Sosa, Abdulkadir ve Pereira’nın pas alışverişleriyle hücumda üstünlük sağlamaya çalışıyordu. Bu taraftan Nwakaeme ile bir pozisyon daha buldu. Ancak kaleci Gökhan gole izin vermedi. Bu da Trabzonspor’un kaleye ikinci şutuydu. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarı Trabzonspor, 1-0’lık mağlubiyetin verdiği cesaretle rakibine baskı kurmaya çalışıyordu. Bu baskı da zaman zaman Rizespor’u kendi alanına mecburen hapsetti. Rizespor’un ilk yarıdaki oyun sistemini ikinci yarıya kaybettiği görüldü. Her iki takım da uzun paslarla pozisyon üretti. Ama Rizespor’uın kaçırdığı pozisyonlar daha netti. Trabzonspor ikinci yarı yine sağ kulvarı kullanıyordu. Atakları oradan geliştiriyordu. Rizespor oyun disiplininden kopunca defansta sıkıntılar başladı. Trabzonspor’un oyuna sonradan giren Sturridge’nin ortasına Sörloth’un kafası, durumu eşitledi. Bir de şunu söylemek gerekir Trabzonspor’da oyuncu değişikliklerine bakarsak kimin nerde oynadığı merak ettim. Girenlerin görevleri neydi? Hep kafamda soru işareti oluşturdu. Herkes kafasına göre oynuyordu gibi göründü. Futbolcuların istekleri aldıkları talimatlardan daha değerliydi. İnatçı ve azimli oluşları da Trabzonspor’a fayda getirdi. Sahada var mı yok mu belli olmayan, oyunda hiç gözükmeyen sol kenar oyuncusu Nwakaeme, son dakikada attığı golle skoru 2-1 yaptı. Trabzonspor’u tebrik ediyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap