SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi oynayan kazandı
19.05.2019
Maçtan önce röportajımda demiştim. Hakem oyunda dürüst olsun, Trabzonspor maçı kazanır. Trabzonspor iyi oynadı ve bileğinin hakkıyla 3 puanı kazandı. Her iki takım da oyuna istekli ve arzulu başladı. Oyun disiplininden kopmadan 90 dakika boyunca mücadele ettiler. Beşiktaş, birinci bölgede pas alışverişini iyi yapıyordu. İkinci bölgedeki iletişimi de iyiydi. Üçüncü bölgede oynayan forvet oyuncuların yetersiz oluşları nedeniyle pozisyona girmekte zorlandılar. Bu oyun sisteminde forvet oyuncuların topa sahip olmaları gerekir. Sahip olurlarsa birinci ve ikinci bölge de destek olurdu. Bunları göremedik. Çünkü topu kazanamadılar, iyi oyunculara sahiptiler ama iyi oynayamadılar.

İlk 30 dakika Trabzonspor kalesinde pozisyon üretemedi, şut da atamadı. Trabzonspor ise oyun disiplini prese dayalı oyunuyla başarılı oluyordu. Defans oyuncuların, forvete atılan toplarda ilk hamleleri başarılıydı. Topu kazandılar. Defansın başarılı olması Trabzonspor’u da atağa çıkarıyordu. Oyundaki üstünlüğünü de sürdürüyordu ancak ilk yarıda gol atamadılar. Nwakame ve Abdülkadir 
Ömür’ün hücumda topa sahip olmaları, Trabzonspor’a avantaj sağlıyordu. Her iki taraf da baskılı oyunları ile pozisyon buldular. Ama bir türlü gol vuruşlarını değerlendiremediler. Beşiktaş’ın oyun sistemi de belliydi. Trabzonspor’un iki kenar oyuncusunun hücuma çıkmasından faydalanmaları göze battı. O boş alanları yakalayıp pozisyon üretmekte kullanmaya çalıştılar. Bir türlü istedikleri oyunu sergileyemediler.
İkinci yarıda Beşiktaş iki oyuncu değişikliği yaptı. Beşiktaş aktif oyun sergiliyor gibi göründü. 52. dakikada Beşiktaş’ın oyuncusu laubali çalımları yaparken topu kazanan Abdülkadir, kale çizgisine kadar sürdüğü topu ortaladı. Novak’ın kafa vuruşuyla Trabzonspor 1-0 öne geçti. Beşiktaş ve Trabzonspor’da bu dakikadan sonra oyun mantalitesi bir anda değişti. 

Beşiktaş, Trabzonspor kalesinde hücum üstünlüğüyle gol aramaya başladı. Hücum üstünlüğü devam ederken, göze de batıyordu iyi oyunu. Maalesef Trabzonspor ise oyunu kendi alanında kabullenmeye başladı. Bu da Beşiktaş’a moral oluyordu. Nitekim 75. dakikada Beşiktaş golü buldu. Hemen golün akabinde Trabzonspor, az adamla yakaladığı Beşiktaş’ı affetmedi. 
Yusuf’un enfes golü skoru 2-1 yaptı. Bu dakikadan sonra ne kadar üstün oynasa da Beşiktaş beraberliği yakalayamadı. İyi oynayan Trabzonspor kazandı. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap