SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi ki Sosa var
28.04.2019
Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında iki rakibi vardı. Fenerbahçe ve Ersun Yanal’dı. Bugün Trabzonspor camiasının yaşadığı sıkıntılı günler Yanal’la olmuştur. Kazandığımız şampiyonluğu da elimizden alan Fenerbahçe idi.
Bu rakibi eze eze Kadıköy’de yenmek istiyorduk. Ama olmadı. Oyunun ilk bölümünde Trabzonspor’un az da olsa Fenerbahçe’ye karşı baskısı vardı. Kısa süre sonra Fenerbahçe sahada görülmeye başladı. Fenerbahçe’nin bu kadar istekli olacağını tahmin etmemiştim. Herhalde bize rastladı. Takım halinde baskı ve sert oyunu Trabzonspor’u yıldırdı.

Fenerbahçe oyundaki hakimiyetini sürdürürken yaptığı acemi pas hatalarında kazanılan topları Trabzonspor, 15. dakikakada Abdülkadir Ömür’ün mükemmel pasını iyi değerlendiren Yusuf Yazıcı ile öne geçti. Golden sonra Fenerbahçe oyuna küsmedi. Daha istekli ve arzulu oynadı. Gol bulmaya çalışıyordu ve bu yetersiz kadrosu ile bir de nasıl gol atılır bunu beceremiyordu.
Trabzonspor’da pas hataları eksilmiyordu. Trabzonspor bir türlü pozisyon üretemedi. Hücumda çoğalamadı. Trabzonspor kazandığı toplarla hücuma bireysel oyunu ile değil futbolcuların bireysel gücü ile çıkıyordu.
Trabzonspor’da takım kaptanı Sosa iyi ki vardı, oyunun tüm bölümünde hem takım halinde hem oyun kontrolünde hep o vardı.

İkinci yarı ise Fenerbahçe’nin oyundaki hâkimiyeti kaybolmayarak Trabzonspor kalesinde pozisyon üretti. Trabzonspor bu yarıda saha varmı yokmu belli değil. Takım halinde sadece gol yememek için mücadele gücünü arttırıyordu.
70. dakikada oyundan atılan Sadık’tan sonra bile Fenerbahçe istekli arzulu futbolu devam etti. Trabzonspor artı birlik avantajını kullanamadı. Valbuena’nın oyuna girmesiyle oyundaki üstünlüğünü bir kez daha arttırdı. Fenerbahçe’nin sağ taraftaki Isla ve Dirar iki kenar oyuncuları hem hücumda hem defansta son zamanlarda Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Nwakaeme’yi öyle bir kitlediler ki oyunda var mıydı yok muydu belli değildi.
Teknik kadro hamle yapamadı. Hamle olmayınca Trabzonspor, sahadan beraberlikle ayrıldı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap