SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi analiz!
21.04.2019
Trabzonspor, ilk yarıdaki 5-0’lık skorun rövanşını almak adına Malatyaspor karşısına galibiyet için çıktı. Maça dengeli başlayan iki takımın da oyun disiplini sahada gözüküyordu. Malatyaspor takımında birliktelik oyunu vardı. Trabzonspor’da ise bireysel oyuncular göze battı. Örnek Sosa’nın oyundaki organizasyonu Trabzonspor’u dengede tutuyordu. Ne yapacağını da gösteriyordu. 

Bir de Nwakaeme’nin beceri ve yetenekleri görünüyordu. Malatyaspor dengeli oyunla Trabzonspor kalesine gidiyordu. Geri dönüşleri de iyiydi. 20. dakikada Ömer’in golüyle konuk Malatyaspor 1-0 öne geçti. Bu golde defansın hava hakimiyeti eksikliğini daha önce söylüyorduk, yine de söyleyeceğiz. Buna da önlem biz alacak değiliz. Defanstaki yan toplardaki zaaflar bu maçta da göründü. Bu zaafları teknik heyet bir türlü göremedi. Trabzonspor gol nasıl kazanılır, oyunda bir taktiksel oyun yok. Görünen bir tek Nwakaeme’nin bireysel becerisiydi. 30. dakikada Malatyaspor’un sağ kenar oyuncusunun yer tutmadaki hatası Malatya kalesinde gol oldu. Bu golde Nwakaeme’yi alkışlıyoruz. Oyuna denge geldi bu golde. Trabzonspor’da bloklar arasındaki destekler olmayınca kopukluklar ortaya çıktı. Malatyaspor bu boşluklardan faydalanamadı. Teknik heyete sormak lazım. Yusuf’un görevi ne? Görevi olmayan oyuncudan teknik heyetin beklentisi ne? Yusuf’u kazanmamız lazım.

İkinci yarıda Malatyaspor’da oyun disiplini bozulmadı. Trabzonspor ise ilk yarıya göre daha istekliydi. Bu da taraftarın baskısıyla oldu. Bir de şunu söylemek lazım. Trabzonspor’da santrfor Rodallega’dır. Kulübede bekletilmesini anlaşmış değilim. Ekuban, Trabzonspor için iyi bir santrafor değil. Pereira, o kullandığı bölgeyi bir türlü ekonomik kullanamıyor. Pozisyonlar oradan üretiliyordu. Bunu da teknik heyet göremedi herhalde. Bunları daha önce Novak için de yazmıştım. Novak, yarı yarıya düzeldi. Sıra Pereira’da. Trabzonspor’un golünde yine bireysel beceri, bireysel yetenek ön plana çıktı. Nwakaeme ortalıyor, usta golcü Rodallega harika gol atıyor.

Altyapıda yeterli ana eğitimi almayan oyuncuların performansları git-gelleri oynuyor. Atılan golle değil, iyi oyunla değerlendirilmeli. Örnek dün Messi gözüken oyuncunun dün Messi olmadığı görüldü. Bunun sebebi araştırılmalı. Bugün hep konuşuluyor, beklentimiz altyapıda diye. Evet doğrudur, destekliyorum. Altyapı iyi değerlendirilmeli ki hem Trabzon hem de Türk futbolu kurtulsun. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap