SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk yarı Trabzon ikinci yarı Sivas
18.08.2018

Dün akşam Bordo-Mavili taraftarların ıslıkla ve uğultulu desteği Trabzonspor’a büyük coşku verdi. Başakşehir maçındaki takım gitmiş, yerine ise daha  coşkulu ve bam başka bir takım gelmişti. Rakibini pres ve baskı yaparak oynatmamaya çalışan bir Trabzonspor vardı. Bunu da başaran Bordo-Mavililer, golleri de arka arkaya bulmaya başladı. Hem sahada hem de tribünde coşku artık tavan yapmıştı. Bloklar arasındaki denge unsurunu başarı ile yöneten Trabzonspor, ilk yarıda zevkli ve coşkulu bir takım izlettirdi.

Hataları yomuydu... Elbette küçük hatalar yapıldı. Özellikle yan toplardaki hava hakimiyeti rakibin üstünlüğü ile geçti. Defansın yan toplardaki seyri tenis maçını izler gibiydi. Bu bir handikap tabiki. Trabzonspor, baskı yaparken de zaman zaman rakibine zaman zaman boş alanlarda bırakıp, pozisyon verdi.

Rakip Sivasspor oyundan hiçbir zaman kopmadı. Sonuçta bir de gol buldular. İlk yarıda Abdulkadir’in performansı alkışlandı. Bu da hem takımı hem de kendi performansını büyüttü. Yusuf ise belli zamanlarda hatalar yaptı. Ama rakibini takip etmekte başarılıydı.

İkinci yarı Trabzonspor’dan beklediğimiz oyun performansı tamamıyla koptu. Rakip alanda baskı yapan Sivasspor, oyun kontrolünü eline aldı ve oyun içerisinde dengeleri değiştirdi. Paslarla beraber ve yan toplarda kontrollü şekilde gol pozisyonları üretti. Fakat neticeye gidemedi. Trabzonspor’dan beklediğimiz performans düşerken, tam tersine Sivasspor, Bordo- Mavililerin ilk yarıdaki performansını eline geçirdi.

Karaman’ın oyun içerisindeki değişikleri dengeleri bozdu. Abdulkadir’in sağ kanada gelmesi, Sosa’nın forvet arkasına geçmesi ve Kucka’nın da oyuna alınması kontrolü Sivasspor’a verdi. Burak’ın oyuna girdikten sonra bol bol ofsayta düşmesi Sivasspor’u iyice rahatlattı. 

İlk yarıda Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman’ı, ikinci yarıda ise Sivasspor teknik direktörü Tamer Tuna’yı tebrik
ediyorum...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap