SON DAKİKA
SON DAKİKA


İki takımada tebrikler
25.05.2019
Çaykur Rizespor’un daha önce nasıl küme düştüğünü biliyoruz. Bu alınganlıktan sonra Rizespor’dan, Trabzonspor’a karşı inatça düşünülen kin ve nefret dolu sözler işitiyorduk. Kim haklı veya kim haksız yorum yapmamamız gerekir. Kardeş şehirlerin bu kin ve nefret sözleri, iki şehre de yakışmıyor. Dostça ve kardeşçe uyum içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum.
Her iki takım da bu yıl başarılı bir sezon geçirdi. İki takımı da kutlamak gerekir. Bu kötü sezondaki iyi başarı, gelecek sezon da devam eder mi merak ediyorum. Şenol Güneş’in Beşiktaş’ta üçüncü olması başarısızlık olarak gösterilirken, Trabzonspor’da ise dördüncülük başarı gibi görülüyor. Tabii ki bunlar bir bakış. İki takımın ekonomisi batmış, bunu da bilmek gerekir. 
Benim oynadığım Trabzonspor’da ikinci olduğumuzda sevinç yaşayamıyorduk. İlle de taraftar şampiyonluk istiyordu. Bu da bizim bakışımız. Biz de altyapıdan gelen oyunculardık. Bugünkü gibi... Tabii ki o zamanın taraftarıyla bugünkü taraftarın bakış açısı aynı değildi. 
Bizim zamanımızda şampiyonluk yaşıyorduk. Şimdi ise şampiyonluğu göremeyen bir taraftar topluluğu var. Arada çok fark var. Trabzonspor’un bizim zamanında zengin bir altyapısı vardı. Eğitim ve öğretim mükemmeldi. A takıma çıktığımızda sıkıntı yaşamıyorduk. Bugünkü futbolcu sayısı az da olsa başarılı görülüyor. Bu doğru da bugünkü kardeşlerimizin eğitim ve futbol bilgisi bana göre eskiye göre çok iyi değil. Bu da tabii ki eğitimle alakalı. Bugünkü altyapıya önem verilmiyor. Verildi gibi gösteriliyor. Ama verilmediği de aşikar. 1461 Trabzon’un küme düşmesi örnek bir görüntü. 
Türkiye’de birinci sınıf futbolcu kalitesi nereden doğar diye derseniz her zaman Trabzon’dadır, bu da Allah’ın takdiridir. Trabzonspor’a ait bir yaşam biçimidir diye düşünüyorum. Rizespor’a da sesleniyorum. Taşıma suyla değirmen dönmez. Altyapınıza önem verin, yatırım yapın. Yarınlarda Trabzonspor gibi yıldızlar yetiştirmek için gençlerinize önem verin.
Oyuna geldiğimiz zaman oyundan çok zevk aldım. İki takımı da kutluyorum. Dişe diş bir mücadele oldu. Rize daha üstün göründü ama Trabzon maçı kazandı. Trabzon daha az pozisyona girse bile hücum hattındaki etkili oyuncularıyla sonuca gitti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap