SON DAKİKA
SON DAKİKA


İki hocayı da tebrik ederiz
14.04.2019
Süper Lig’de kalabilmek için mücadele veren Göztepe, Rizespor deplasmanında yeni hocası ile bu zor durumdan kurtulmak için sahadaydı. Rizespor’da geçtiğimiz hafta alınan Beşiktaş yenilgisi gel gitler oluşturmuştu. İyi de oynamıştı Rizespor, Beşiktaş maçında.

Oyuna girmeden iki hocayı da tebrik etmek istiyorum. Futbolda takım oyunu oluşturmak teknik heyetin görevidir. Her iki takımda da takım oyunu mevcuttu. Bloklar arasındaki iletişimi iyi organize ettiler. Bu organizasyonlar takım içinde ekonomik reforma da katkı sağlar. Yardımlaşma da kolay olur. Oyun disiplininde organize edilirse başarı oranı artar. İki takımda da bunlar görüldü. Topa sahip olmak, topu iyi kullanmak ve adam eksiltme oranlarında ise başarı zayıftı iki takımda da.

Bunlar iyi futbolcuya sahip olmakla olur. Transferlerin bilinçli yapılmamasının ürünüdür. Bu eksikler olunca pozisyon üretmekte zorlandılar. Takım oyununda ileri uçta oynayan oyuncuların görevlerinden birisi de topa sahip olmak ve topu iyi kullanmaktır. Bunu yaparlarsa takımın hücuma çıkması kolaylaşır. Pozisyon üretirsin. Bunlarda da zaman zaman eksikler görüldü. Gol atmak için oyuncuların uzaktan şutları gündeme gelir. Bir de duran toplar ön plana çıkar. 
Rizespor, zaman zaman şut denemesinde bulundu. Duran toplarda da öne çıkıyordu. Bir de penaltı pozisyonu oluştu. VAR’daki hakem ile maçı yöneten hakem arasındaki dengesizlik oyunun havasını da etkiledi. Nasıl bir sistem 3 tane hakem karar veremiyor. Biri penaltıya bak diyor. Diğeri bakıyor penaltı yok diyor. Penaltı yoksa neden gel bak diyor. Şaibeli bir durum var ortada.

Oyunda ilk yarı üstünlük Rizespor’da görülüyordu. İkinci yarıda da Rizespor ilk yarıdaki üstünlüğünü devam ettiriyordu. İyi organizasyonlu paylaşma Rizespor’a 51’de Aatif ile golü getirdi. Göztepe yenik durumdayken, oyunda dengeyi kurdu. Zaman ilerledikçe Göztepe oyun üstünlüğünü ele geçirdik. Zaman zaman da pozisyonlar bulup etkili oldular. Rizespor ise mücadelede eksik kalmayıp dişe diş oynuyordu. Zaman zaman da kontrataklarla pozisyon buluyordu. 88. dakikada Göztepe defansının hatalı duruşunda Vedat’ın vurduğu top direkten döndü. 94. dakikada ise organize gelen Rizespor’da Abdullah, Vedat’a alda at dedi. 
Vedat ise becerip atamadı. Ama Rizespor 1-0 kazanmasını bildi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap